Piaci körkép: különadók miatt jegelheti brit befektetéseit az RWE

● Eltávolodtak napi csúcsaiktól az európai tőzsdék
● A DE30 a piaci geometria felső határát tesztelte 13.290 pont környékén
● Az RWE újragondolja brit befektetéseit a különadó miatt

Emelkedéssel indították a hetet az európai részvénypiacok, az indexek a pénteki amerikai rali és az ázsiai piacok ma reggeli jó teljesítménye nyomán erősödnek. Ugyanakkor úgy tűnik, a bikák kifogytak a lendületből, a napi maximumaiktól eltávolodtak az indexek. A gazdasági naptár ma üres, így a volatilitás korlátozott lehet. Amire érdemes lehet figyelni, az az éppen zajló G7-találkozó Németországban, ahol az Oroszországgal szemben bevezethető újabb szankciókat vitatják meg.

A DE30 ma reggel is folytatta a múlt heti helyreálló mozgást, de az emelkedés egy fontos rövidtávú akadályba ütközött 13.290 pont környékén, ahol a piaci geometria felső határa és a 2022. június 6-án megindult eső szakasz 23,6%-os visszatérési szintje található. Amennyiben nem sikerülne ennek az akadálynak a leküzdése, az azt jelezheti, hogy az index folytatja az esést és újra képbe kerülhet a 12.850 pontos lokális mélypont.

Forrás: xStation5

Másrészről, ha a vevők visszaszereznék az irányítást és döntő módon sikerülne áttörni a 13.290 pontos ellenálláson, akkor a rövidtávú kilátások kedvezőbbé válnának a bikák számára.

Vállalati hírek

Detlef Kayser, a Lufthansa (LHA.DE) igazgatósági tagja egy, a Die Weltnek adott interjúban elmondta, hogy a cég nem számít arra, hogy a légiközlekedési szektor 2023 előtt visszatérne a normál üzletmenethez. A Lufthansa már 3000, erre a nyárra tervezett járatot törölt különböző okok, például a munkaerőhiány miatt.

A Moody’s A3-ról A2-re javította a Deutsche Post (DPW.DE) hosszútávú adósbesorolását, a rövidtávú minősítést pedig a P-2 szintről P-1 szintre emelte. A Moody’s a Deutsche Post összes minősítési mutatójára stabil kilátást adott.

A Financial Times riportja szerint az RWE (RWE.DE) újragondolja az Egyesült Királyságban tervezett befektetéseit, mivel a brit kormány különadót tervez kivetni az áramoszolgáltató szektorban tevékenykedő vállalatokra. Az RWE 2030-ig mintegy 15 milliárd font értékben tervezett befektetni az Egyesült Királyságban.

Elemzői lépések

● A Kion Group (KGX.DE) részvényeire adott ajánlását “túlsúlyozás”-ra javította a Morgan Stanley. A célár 63 euró.
● A TeamViewer (TMV.DE) részvényeire adott ajánlását “semleges”-re rontotta a JP Morgan. A célár 12 euró.
● A Fresenius Medical Care (FME.DE) részvényeire adott ajánlását “vétel”-re javította a Jefferies. A célár 64 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Fresenius Medical Care (FME.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek