DAX

Piaci körkép: visszapattant a DAX

Az alacsony nyitás után emelkedésbe kapcsoltak az európai részvénypiacok. A tegnapi eladási hullámot a technológiai szektorban sikerült megállítani, de az amerikai hozamok emelkedése ismét pánik üzemmódba kapcsolhatja a befektetőket.

Read More »

Piaci körkép: nem fizet osztalékot a Continental

A Bild riportja szerint Angela Merkel német kancellár egy négy szakaszból álló enyhítési folyamattal fejezné be a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szigorításokat. A Continental a veszteséges tavalyi év után nem javasol osztalékfizetést.

Read More »

Piaci körkép: a texasi hideg miatt zuhan az RWE

A vegyes ázsiai kereskedés ellenére az európai részvénypiacok magasabban forognak a hét utolsó kereskedési napján. Az RWE közölte, hogy a sarkköri hideg áramkimaradásokat okozott a texasi szélerőműveinél, ami több száz millió eurós negatív hatással lesz az eredményeire.

Read More »

Piaci körkép: osztalékot emelt a Daimler

Jellemzően alacsonyabban állnak ma délelőtt az európai tőzsdék, a lengyel WIG20 (W20) jelent kivételt, amely 1,1%-os pluszban forog jelenleg. A Daimler erős évre számít és osztalékot emelt, az Airbus óvatosabb.

Read More »

Piaci körkép: duplatetőt rajzolt a DAX

Többé-kevésbé laposan folyik a kereskedés Nyugat-Európában. Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója közölte, hogy a társaság újratárgyalja az Airbus és Boeing repülőgépgyártókkal kötött szerződéseit.

Read More »

Piaci körkép: milliárdos kompenzációt kap az RWE

A német gazdasági és energiaügyi minisztérium megegyezett a hazai közműcégekkel a fosszilis üzemanyagok 2038-ig történő kivezetéséről. A kompenzációs szerződések értelmében az RWE 2,6 milliárd eurós kompenzációt kap a németországi lignitüzemek bezárásáért.

Read More »

Piaci körkép: 14 ezer pont alá süllyedt a DAX

A DAX lefelé csorog ma, az index tegnap új történelmi csúcsot ért el, de nem tudta megtartani nyereségét és jelenleg a 13.950 pont és a 23,6%-os visszatérési szint közötti ellenállási zónát teszteli. A Delivery Hero közel megduplázta megrendelési mennyiségét 2020 IV. negyedévében.

Read More »

Piaci körkép: új történelmi csúcson járt a DAX

Pluszban járnak az európai részvénypiacok hétfőn az ázsiai tőzsdei kereskedés idején elért erős emelkedést követően, ugyanakkor a nyereség egy részét azóta visszaadták az indexek. A Dialog Semiconductor nagy mozgásban van ma a felvásárlási hírek nyomán.

Read More »

Piaci körkép: 2014 óta először nyereséges a Deutsche Bank

Az európai részvénypiacok a pozitív tartományban járnak ma is, annak ellenére, hogy Ázsiában borús hangulatban telt a kereskedés, a legtöbb index mínuszban zárt. A Bayer közölte, hogy egy felülvizsgált kártérítési tervet terjeszt elő az amerikai bíróságon a Roundup perek károsultjaival történő megegyezés érdekében.

Read More »

Piaci körkép: harmadik napja emelkedik Európa

Emelkednek a világ részvénypiacai, miután felpörögtek az újabb amerikai gazdaságélénkítő csomagról szóló tárgyalások. A Bloomberg riportja szerint a Daimler közel áll ahhoz, hogy döntést hozzon a teherautó-üzletágának tőzsdére viteléről.

Read More »