DAX

Piaci körkép: veszik az Airbus gépeit

Lassan napi rutinná válik, hogy a DAX éles esésbe vált röviddel a kereskedés kezdete után, ma már a kereskedési sávjának tetejét és alját is tesztelte. A Reuters riportja szerint az Airbus több mint 70 repülőgépet adott át júniusban.

Read More »

Piaci körkép: újra fő támaszát teszteli a DAX

Az építkezésekhez kapcsolható részvények tegnap enyhén erősödtek, miután az USA-ban kétpárti megállapodás jött létre a tervezett infrastruktúra csomagról; a turizmushoz és utazáshoz kapcsolódó papírok pedig nyomás alá kerültek, mivel a német kancellár és a francia elnök utazási szigorításokat sürgetett az Európai Unióban a nyaralási csúcsszezon előtt.

Read More »

Piaci körkép: ma is lefelé próbálkozik a DAX

Enyhe mínuszt mutatnak a főbb európai indexek szerdán, a kereskedés laposan kezdődött, de később ereszkedni kezdtek az árfolyamok. A Daimler a saját akkumulátorgyártás lehetőségeit vizsgálja, mivel a Daimler és a Farasis Energy által 2019-ben megkötött megállapodás akadozik.

Read More »

Hétindító elemzés: DAX, Nasdaq, olaj és dollár

Ezen a hétfőn is jelentkezünk heti SURF elemzésünkkel, melyben közkedvelt befektetési eszközök árfolyammozgásait lehet végigkövetni egy újszerű megközelítés mellett. A mai videóban az EUR/USD. az AUD/USD az olaj és a DAX, valamint új belépőként a Nasdaq, azaz az amerikai technológiai index szerepel.

Read More »

Még mindig a Fed döntéseit emésztik a piacok

Pici elmozdulásokkal, vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék pénteken. Nem várható olyan adat vagy esemény, amely új irányt diktálhatna a piacoknak, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve hangnemének szigorodása meglepetést okozott a hét második felében.

Read More »

Piaci körkép: csalóka az európai autópiac májusi növekedése

Alacsonyabban mozognak az európai részvénypiacok csütörtökön, a tegnap esti héja hangvételű Fed bejelentés után. A szigorúbb monetáris politika ugyanakkor általában kedvez a bankoknak, mert rendszerint a profitszintek növekedéséhez vezet, így a DAX-komponensek közül ma a Deutsche Bank teljesít a legjobban.

Read More »