Már közel egymillióan hagyhatták el Oroszországot a háború kezdete óta

Az első kivándorlási hullám a háború kezdetén indult: ekkor mintegy 300 ezer orosz hagyhatta el az országot még az első hónapokban, amikor Putyin megkezdte Ukrajna lerohanását.

A második hullám akkor következett, amikor Vlagyimir Putyin szeptemberben bejelentette a „részleges mozgósítást”, és a kétségbeesett fiatalemberek a határátkelők felé igyekeztek, hogy elkerüljék a besorozást. A háború okozta kivándorlás pontos mértékének megállapítása nehézkes. A Kreml – nem meglepő módon – nem tett közzé adatokat az ügyben. Egy új elemzés azonban leszűkítette a kört.

A Re:Russia elemzői és politikai hálózat szerint 2022 februárja óta 817 000 – 922 000 ember hagyta el Oroszországot, a legtöbben Kazahsztánba, Szerbiába, Örményországba és Törökországba távoztak.

Bár a nagyságrendileg 146 milliós teljes orosz lakosságnak ez a szám csak nagyon kicsi, 1% alatti hányada, a kivándorlási hullám mégis a legnagyobbnak számít az 1920-as évek óta.

https://www.instagram.com/p/CwXzA4Qsynn/

A teljes cikk a The Economist oldalán, angol nyelven olvasható.

Forrás: The Economist

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »