Lapszemle

Elkerüli-e a recessziót az amerikai gazdaság?

Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnöke úgy véli, hogy az amerikai gazdaság elkerülheti a recessziót – annak ellenére, hogy a bankszektortól a politikán át az időjárásig szinte minden ez ellen szól.

Read More »

Miért hoz ilyen furcsa intézkedéseket az olasz kormány?

Miután Giorgia Meloni miniszterelnök jobboldali kormánya az elmúlt hónapokban egy sor valószínűtlen törvényt és rendeletet terjesztett elő, néhányan azon kezdtek tűnődni, hogy mi folyik valójában Olaszországban? Tényleg fontosak ezek az intézkedések vagy csak a közvélemény figyelmének elterelését szolgálják?

Read More »

Elon Musk alagutas cégéből egyelőre csak az ígéretek maradtak

A helyi tisztviselők éppen a kaliforniai Ontario nemzetközi repülőtér és a 4 mérföldre lévő, ingázó vasútállomás közötti összeköttetés megvalósítását tervezték, amikor 2020 januárjában befutott Elon Musk cégének ajánlata, a tervezett beruházási költség töredékéért. Most 2022 vége van, és semmi nem történt. Ontario ráadásul csak egy példa a sok közül, a Boring Company mindenhonnan lelépett.

Read More »

A CNN-ig jutott a Wizz Air vezérének ötlete

Forradalmi ötlettel állt elő Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a járattörlések – és így a költségszint – csökkentésére. Kissé leegyszerűsítve azt javasolta a pilótáknak, hogy pihenjenek kevesebbet. 

Read More »