Kiemelt

Elon Musk Kína ideális külföldi befektetője

Jelenleg Elon Musk lehet Kína legnépszerűbb amerikaija. Hogy miért? A válasz egyszerű: a Tesla-vezér még annál is többet adott a Kínai Kommunista Pártnak, mint amire az számíthatott. A barátság persze a vállalkozónak is megéri.

Read More »

Kiütéssel győzött Erdogan a török líra ellen

A török líra amerikai dollárral szembeni árfolyama 2006 és 2011 között viszonylag stabil volt, a jegyzések 1,20 - 1,50 között mozogtak éveken keresztül. Ahogy azonban nőtt Erdogan elnök befolyása a török jegybank működésében és az ország irányításában, a líra is elindult a lejtőn. 

Read More »

Nem sikerült megbuktatni Erdogant

A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener vasárnap este bejelentette: a közel végleges adatok alapján Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját.

Read More »

Elindulhat a minősített többség felé az uniós döntéshozatal

Hétfőn tíz uniós tagállam külügyminisztere különmegbeszélést tart Brüsszelben annak érdekében, hogy előmozdítsa azt a német javaslatot, miszerint a hatékonyság és a nemzetközi súly növelése érdekében külpolitikai kérdésekben egyhangúság helyett minősített többséggel hozzanak döntéseket.

Read More »

Áprilisban is kitartott az uniós autópiac bővülése

Bár a 2023 januárjától áprilisig terjedő időszakban az uniós autópiac összességében 17,8%-kal nőtt és 3,5 millió új autót helyezte forgalomba, a növekedés viszonylagos. A tavalyi évhez képest egyértelmű a javulás, de az eladások még mindig 22,8%-kal alacsonyabbak a 2019 azonos időszakában mért értéknél.

Read More »

Erdogan szerint ő és pártja is győzött

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfő hajnalban Ankarában azt mondta, hogy egyértelműen vezet a vasárnap tartott államfő- és parlamenti választás részeredményei alapján. Az ellenzék szerint azonban a kormányoldal számos szavazóhelyiségben folyamatosan újraszámláltatja a szavazatokat, így akadályozva a feldolgozást.

Read More »

Berobbantak a német autópiacra a kínai gyártók

A Kínából Németországba exportált elektromos autók piaci részesedése az első negyedévben több mint megháromszorozódott, ami aggasztó jel a német autógyártók számára, akiknek nehéz lépést tartaniuk a gyorsan fejlődő kínai riválisokkal.

Read More »

Még nincs itt az ideje az ukrán ellentámadásnak

Az ukrán miniszterelnök egy keddi Sky News-interjúban arra a kérdésre, hogy miért húzódik ilyen sokáig az ukrán ellentámadás elindítása, úgy válaszolt: Ukrajna nagyon gondos előkészületeket folytat, mivel nagyon fontos műveletről van szó,

Read More »