Kiemelt

Az EP megszavazta a Euro 7-es szabvány felvizezését

Az Európai Parlament csütörtökön 329 igen szavazattal, 230 nemmel és 41 tartózkodással elfogadta a gépjárművek típusjóváhagyására és piacfelügyeletére vonatkozó uniós szabályok felülvizsgálatáról szóló tárgyalási álláspontját. Azaz mégsem lépnek majd életbe a korábban tervezett szigorítások.  

Read More »

Ezúttal sem emelte tovább a kamatokat a Fed

Nem változtatott az irányadó kamat célsávján az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdán. A döntés megfelelt a várakozásoknak, a célsáv így a második egymást követő alkalommal maradt 5,25-5,50 százalékon.

Read More »

Ideiglenesen visszaállították az ellenőrzést a szlovák-magyar határon is

Több tucat illegális bevándorlót fogtak el a cseh határőrök szerdán a szlovák határon, alig néhány órával azután, hogy Prága éjfélkor tíz napra visszaállította a határellenőrzéseket - közölte a cseh idegenrendőszet. Az illegális migráció megfékezése érdekében Szlovákia csütörtöktől ideiglenesen visszaállította a határellenőrzéseket a magyar határon is.

Read More »

Felvizezték a brit klímapolitikát

A brit kormány öt évvel elhalasztotta a belsőégésű motorral felszerelt új járművek értékesítési tilalmát és az újonnan feltárt északi-tengeri lelőhelyeken sem tiltja meg a földgáz és nyersolaj kitermelését.

Read More »

A Balti-tengeren gyakorlatozik a NATO

A Northern Coasts elnevezésű haditengerészeti gyakorlat két hétig tart, helyszíne a Balti-tenger középső és keleti térsége, valamint Lettország és Észtország egyes területei. A német hadsereg tájékoztatása szerint nagyjából 30 hajó és tengeralattjáró, 20 repülőgép és több szárazföldi egység vesz részt rajta mintegy 3200 katonával.

Read More »

Nem engedik ki Afganisztánból a tanulni vágyó lányokat

A tálibok megtiltották a nőknek az önálló utazást, és csak a férjükkel vagy egy rokon férfi kísérővel, például testvérrel, nagybácsival vagy apával, az úgynevezett mahrammal, azaz férfi kísérővel engedik őket külföldre utazni. A tanulás azonban ebben az esetben is tiltott tevékenységnek számít.

Read More »