Gazdaság

Továbbra is bizonytalan a német fogyasztás

Javult valamelyest a fogyasztói hangulat Németországban, bár továbbra is inkább bizonytalanságot és aggodalmat tükröz. A lakosság vásárlási hajlandósága enyhén javult, a jövedelmi várakozásaikat viszont kissé visszafogták.

Read More »

Drasztikus kiadáscsökkentés jön a cseheknél

A több hónapos éles politikai és társadalmi vita után a parlament két háza által egyaránt jóváhagyott dokumentumnak a kormány szerint az a célja, hogy a költségvetés GDP-hez viszonyított hiányát az idei 3,5 százalékról jövőre 1,8 százalékra, 2025-ben pedig 1,2 százalékra csökkentse.

Read More »

Kiszáll az Erste Bankból a magyar állam

A magyar állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. értékesíti az Erste Bank Hungary Zrt.-ben meglévő 15 százalékos kisebbségi tulajdonrészét az osztrák anyavállalat, az Erste Bank AG számára - jelentette be pénteki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Read More »

Az EP megszavazta a Euro 7-es szabvány felvizezését

Az Európai Parlament csütörtökön 329 igen szavazattal, 230 nemmel és 41 tartózkodással elfogadta a gépjárművek típusjóváhagyására és piacfelügyeletére vonatkozó uniós szabályok felülvizsgálatáról szóló tárgyalási álláspontját. Azaz mégsem lépnek majd életbe a korábban tervezett szigorítások.  

Read More »

Mégsem épül meg a VW tervezett akkumulátorgyára

"Tekintettel a piaci feltételekre, így például a csak akkumulátorról üzemelő elektromos autók piacának lassú felfutására, a cég egyelőre nem foglalkozik újabb akkumulátorgyártó telephely megnyitásával" - áll a Volkswagen cseh leányvállalata, a Skoda Auto közleményében.

Read More »

Ezúttal sem emelte tovább a kamatokat a Fed

Nem változtatott az irányadó kamat célsávján az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdán. A döntés megfelelt a várakozásoknak, a célsáv így a második egymást követő alkalommal maradt 5,25-5,50 százalékon.

Read More »

Tovább szenved az unió gazdasága

Három éve a legnagyobb mértékben csökkent októberben az euróövezet gazdasági teljesítménye az S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzési menedzser indexének (BMI) előzetes októberi értékei alapján.

Read More »

5% alá esett az Európai Unió átlagos inflációja

Szeptemberben az euróövezetben és az Európai Unióban is mérséklődött az infláció éves üteme - közölte végleges adatként az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán. A teljes EU-ban 4,9%-ot mértek, Magyarország még mindig listavezető 12,2%-kal.

Read More »