Friss hírek

Gazdaság

Ismét jó hónapot zárt a Budapest Airport

Szeptemberben 639 051 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a tavalyi azonos időszakhoz képest több mint hatszoros növekedés, a 2019-es rekordévvel összehasonlítva pedig azt mutatja, hogy visszatért az utasforgalom 42 százaléka - közölte a Budapest Airport csütörtökön.

Read More »

Csehországban is megnehezítik az oltatlanok életét

Csehországban hétfőtől kezdődően újra kötelező lesz a maszkviselés minden zárt helyen, beleértve a munkahelyeket is, novembertől pedig csak a védettséggel rendelkezők mehetnek étterembe és megszűnik az ingyenes tesztelés is az oltást elutasítók számára.

Read More »

Csak a négyévszakos gumik piaca tud idén növekedni

Miközben a személyautó és a tehergépkocsi gumiabroncsok piaca stagnál idén a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, töretlen a vásárlói kedv a személyautókra gyártott négyévszakos abroncsok iránt - itt 20 százalékos növekedést regisztráltak éves összevetésben.

Read More »

Egyre nő az MNB-re nehezedő nyomás

Londoni pénzügyi elemzők szerint valószínű, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 15 bázispontos lépésekben folytatja a jelenlegi kamatemelési ciklust, de erősödhet a jegybankra nehezedő piaci nyomás az agresszívabb szigorító lépések végett.

Read More »

Kitört az áruhiány Amerikában

Több mint másfél évvel azután, hogy a koronavírus-járvány felborította a mindennapi életet, az amerikai boltokban ismét hiány mutatkozik az alapvető árucikkekből. A helyzet azonban az, hogy ez nem kizárólag az ellátási láncokat érintő válságnak köszönhető.

Read More »