Gazdaság

30 nap haladékot kapott az Evergrande

A 305 milliárd dolláros hiteltartozást felhalmozott Evergrande csütörtökön elmulasztotta egyik dollárkötvénye kamatainak kifizetését, ezzel közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz. A nemfizetés napjától 30 napos türelmi időszak indult, ha ez alatt nincs megoldás, jöhet a csőd. 

Read More »

Jelentősen visszavágták a német növekedési várakozásokat

Csökkentette németországi GDP-növekedési előrejelzését az IfW gazdaságkutató intézet. A pénteken publikált prognózis alapján a kutatók az idén a német bruttó hazai termék 2,6 százalékos növekedését várják, szemben az előző prognózisban tett 3,9 százalékos növekedési előrejelzéssel.

Read More »

Stagfláció várhat a britekre

Hét hónapja nem mért mélypontra süllyedtek, jóllehet továbbra is élénkülést mutatnak a brit gazdaság aktivitásának csütörtökön ismertetett előzetes szeptemberi jelzőszámai. A tizenkét havi fogyasztói infláció emellett a múlt hónapban 3,2 százalékra gyorsult - soha nem mértek még ilyen hirtelen ugrást.

Read More »

30 millió lakás áll üresen Kínában

Kína ingatlanpiacát évek óta túlkínálat jellemzi, az ingatlanfejlesztők csak építenek és építenek, akkor is, ha éppen nincs kereslet a lakásokra. Ennek köszönhetően mára közel 30 millióra nőtt azoknak a lakásoknak a száma, amelyek eladatlanul, üresen állnak.

Read More »

Kutyás kriptopénzzel kampányol az AMC mozilánc

Az AMC a tökéletes mintapéldája annak, hogyan lehet meglovagolni az aktuális piaci trendeket és óriási pénzeket keresni akkor is, ha maga a cég évek óta vaskosan veszteséges. Ezúttal a Dogecoint, az eredetileg viccnek szánt kriptopénzt építenék be az üzleti modelljükbe.

Read More »

Szűkítik a nem beoltottak mozgásterét Németországban

Az oltási hajlandóság növelését szolgáló közvetett eszközök közé tartozik az az október 11-től életbe lépő rendelkezés, miszerint megszűnik a SARS-CoV-2 gyorsteszt-szolgáltatás ingyenessége az oltástól elzárkózóknak. Novembertől már nem pótolják közpénzből azok kieső fizetését sem, akik azért kerülnek karanténba, mert nem rendelkeznek teljes oltással.

Read More »

Csődbe ment Románia legnagyobb biztosítója

A City Insurance nevű, piacvezető biztosítótársaság mintegy 3 millió ügyféllel rendelkezik, a gépjárműfelelősség-biztosítás piacán 45 százalékos részesedéssel bír. A fokozottan koncentráltnak számító román biztosítópiacon ez már az utóbbi évek negyedik csődje.

Read More »

Egyszerűsödnek az Angliába történő beutazás szabályai

A brit kormány által a külföldi utazások szabályozásában bejelentett módosítás alapján október 4-től megszűnik a zöld és a sárga járványkockázati besorolás - az utóbbiba tartozik jelenleg Magyarország is -, és csak a vörös kategória marad meg. Az oltások elfogadottsága is bővül.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »

Kamatemelést várnak holnap az MNB-től

A Bank of America pénzügyi elemzőstábja hétfői helyzetértékelésében közölte: az MNB-nek a keddi kamatdöntő ülésen még határozott lépéseket kell tennie az eddigi szigorítási intézkedések hatékonyságának erősítésére. Szigorítást vár a Morgan Stanley is.

Read More »