Gazdaság

Közel 100 ezer cégnek érdemes lehet jövőre a KIVA-t választani

A kisvállalati adó választásával a Pénzügyminisztérium számításai szerint legalább 91 ezer cég spórolhatna a fizetendő adón jövőre. Öt évvel ezelőtt mindössze 6500, 2018 decemberében 29 ezer kivást tartott nyilván az adóhivatal, idén november végére ez a létszám már csaknem elérte a 68 ezret.

Read More »

Lányának adja át cégét a Zara tulajdonosa

Amancio Ortega, az Inditex ruházati csoport tulajdonosa - és egyben Európa harmadik leggazdagabb embere - a jövő évtől lányát, a 37 éves Marta Ortegát nevezi a cég elnökének, mely többek között a Zara, a Pull & Bear, a Bershka és a Massimo Dutti márkákat birtokolja.

Read More »

Indulnak a tárgyalások a kötelező európai minimálbérről

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta a kötelező minimálbér bevezetéséről szóló tárgyalások megkezdését azzal a céllal, hogy a minimumkövetelmények megállapításával az Európai Unió tisztességes megélhetést biztosító bérszintet állapítson meg a munkavállalóknak - közölte az uniós parlament csütörtökön.

Read More »

Az EU-nak szüksége van a munkaerő célú bevándorlókra

Az Európai Unió lehetővé teszi a migráció legális módjait, beengedi a munkaerő célú bevándorlókat és javítja az unión kívüliek munkavállalásának körülményeit - jelentette ki Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos kedden Strasbourgban.

Read More »

Újra Jerome Powellt jelölték a Fed élére

Joe Biden úgy döntött, hogy nem javasol változtatást az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöki székére, így ismét az eddigi elnök,  Jerome Powell töltheti be a posztot. Az alelnöki pozícióra Lael Brainardot jelöli, akit az elnöki szék esélyeseként is emlegettek. 

Read More »

ENSZ: összeomlóban az afgán bankrendszer

Az ENSZ hétfőn sürgős intézkedésekre szólította fel a nemzetközi közösséget az afganisztáni bankok támogatása kapcsán, arra figyelmeztetve, hogy a hiteleket visszafizetni képtelen emberek számának megugrása, a betétállomány csökkenése és a készpénzlikviditási válság hónapokon belül a pénzügyi rendszer összeomlását okozhatja.

Read More »