Gazdaság

Kiütéssel győzött Erdogan a török líra ellen

A török líra amerikai dollárral szembeni árfolyama 2006 és 2011 között viszonylag stabil volt, a jegyzések 1,20 - 1,50 között mozogtak éveken keresztül. Ahogy azonban nőtt Erdogan elnök befolyása a török jegybank működésében és az ország irányításában, a líra is elindult a lejtőn. 

Read More »

Növekvő export mellett is visszaesett a cseh GDP

Éves összehasonlításban 0,4 százalékkal csökkent az idei első negyedévben a bruttó hazai termék Csehországban - derült ki a Cseh Statisztikai Hivatal pontosított becsléséből. A cseh külkereskedelem az első negyedévet 93,7 milliárd koronás többlettel zárta.

Read More »

Az USA mégis elkerüli a fizetésképtelenséget

A költségvetésről szóló megállapodással elkerülhető az Egyesült Államok számára katasztrofális fizetésképtelenség - jelentette ki Joe Biden amerikai elnök vasárnap este Washingtonban, miután a Képviselőház elnökével véglegesítették a szombaton megkötött egyezséget.

Read More »

Ukrajna további egy évig vámmentesen szállíthat az EU-ba

Az uniós tagállamok kereskedelemért felelős miniszterei rendeletet fogadtak el, amely további egy évvel, 2024 júniusáig meghosszabbítja az Ukrajnából az EU-ba irányuló behozatalra vonatkozó valamennyi vám, kvóta és piacvédelmi intézkedés felfüggesztését - tájékoztatott az uniós tanács csütörtökön.

Read More »

Angliában épít akkumulátorgyárat a Tata Motors

Akkumulátorgyárat épít Angliában a Jaguar Land Rover (JLR) járműgyártó csoport tulajdonosa, a Tata Motors. A BBC brit közszolgálati médiatársaság szerdán ismertetett értesülése szerint a több milliárd font értékű beruházásról a Tata elnöke a jövő héten írja alá a hivatalos megállapodást Londonban a brit kormánnyal.

Read More »

Növeli 5G-lefedettségét a Magyar Telekom

A Magyar Telekom mobilhálózat-modernizációs programjának következő lépéseként június 1-jétől 60 százalékra növeli a lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét - közölte a telekommunikációs társaság közleményében.

Read More »

Visszavág a TikTok, beperelte Montana államot

A TikTok amerikai szövetségi bíróságon indított pert hétfőn Montana állam ellen, mert törvényben tiltották be a videómegosztó alkalmazást. A már korábban kilátásba helyezett bírósági kereset szerint a Montanában elfogadott törvény megsérti az Egyesült Államok alkotmányának első kiegészítését, ami a szólás szabadságához való jogot garantálja.  

Read More »