Gazdaság

Az 5G komoly gondokat okoz a légiközlekedésben

Több nemzetközi légitársaság bejelentette, hogy szerdától törölte járatait egyes amerikai repülőterekre, mivel attól tartanak, hogy az ott kiépített 5G hálózatok megzavarhatják a repülőgépek kritikusan fontos berendezéseit.

Read More »

Korlátozzák a lakossági energiaárakat Romániában

A lakossági energiaárak korlátozásáról, az árkompenzáció kiterjesztéséről és a kompenzáció nélkül tévesen kiállított energiaszámlák kijavításáról állapodtak meg a bukaresti kormánypártok, az intézkedéseket pedig sürgősségi kormányrendelettel léptetik hatályba - jelentette be hétfőn Nicolae Ciuca miniszterelnök.

Read More »

Blokkolhatja az illegális pénzügyi honlapokat az MNB

A Magyar Nemzeti Bank a befektetők érdekeinek védelmében idén január közepétől ideiglenesen elrendelheti a jogosulatlan pénzügyi szolgáltatók honlapjainak elérhetetlenné tételét. Ha a jogosulatlan pénzügyi szolgáltató esetleg időközben új honlapon reklámozná szolgáltatásait, a jegybank haladéktalanul reagál és azokat is blokkoltatja.

Read More »

2023-ra rendbe jöhet a spanyol turizmus

A turisztikai ágazat gazdasági hozzájárulása 2023-ban érheti el a koronavírus-járvány előtti szintet - állapította meg csütörtökön Madridban bemutatott jelentésében az Exceltur spanyol turisztikai szövetség.

Read More »

4%-on próbálják megtartani a magyar kamatszintet

A Magyar Nemzeti Bank az előző hetivel megegyező 4,0 százalékon hirdette meg egyhetes betéti tenderét csütörtökön. Ezzel harmadik hete tartja ezen a szinten az effektív rátát, miután a múlt héten megszakította a kamat emelésének november közepétől hat héten át tartó sorozatát.

Read More »

Lengyelországban terjeszkedik a Mol

A Mol megveszi a Lotos lengyel olajvállalat benzinkútjait - értesült a Radio Zet lengyel kereskedelmi csatorna, melynek hivatalosan meg nem erősített információja szerint a döntést ezen a héten fogják bejelenteni.

Read More »

Egyre több külföldi árut vesznek a németek

Novemberben már a harmadik egymást követő hónapban csökkent a német áruforgalmi külkereskedelmi többlet, miközben az import a második egymást követő hónapban volt rekordnagyságú. Az EU vonatkozásában az export éves szinten 10 százalékkal, az import 22,8 százalékkal nőtt.

Read More »

Tízéves csúcson az élelmiszerárak

Tavaly az élelmiszerárak átlagosan 28,1 százalékkal nőttek globálisan, az ezek mozgását követő index 10 éves csúcsra emelkedett - áll az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) csütörtökön ismertetett jelentésében.

Read More »

Nagyon alábecsülte az inflációt Lengyelország

Az NBP elnöke, Adam Glapinski a Business Insider gazdasági szakportál lengyel kiadásában elmondta: a legújabb makrogazdasági előrejelzések szerint a fogyasztói árindex szerinti átlagos éves infláció 7,6 százalék lesz a 2021-re előre jelzett 5,1 százalékhoz képest.

Read More »