Gazdaság

Három éven belül lézerfegyverek érkeznek a brit katonákhoz

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány, de még ebben az évtizedben légi támadóeszközök, mindenekelőtt drónok és rakéták elhárítására alkalmas lézerfegyverekkel is felszerelhetik a brit királyi haditengerészet hajóit.

Read More »

Túljuthatott a mélyponton az EU gazdasága

A magas geopolitikai kockázatok ellenére az év elején tapasztalt, vártnál jobb növekedés és az infláció folyamatos csökkenése az Európai Unió gazdaságának fokozatos bővülését eredményezte - közölte az Európai Bizottság.

Read More »

2% feletti GDP-bővüléssel számol idén az MNB

Az MNB Monetáris Tanácsának tagjai egyhangúlag döntöttek az alapkamat 50 bázispontos csökkentéséről az áprilisi ülésen a ma közölt rövidített jegyzőkönyv szerint. A monetáris politika áprilistól új szakaszba lépett, a második negyedévben a kamatcsökkentés üteme lassul.

Read More »

Feltámadtak a dízelek Németországban

Közel ötödével nőtt áprilisban az újonnan forgalomba helyezett autók száma Németországban az egy évvel korábbihoz képest. A járműkategóriák között továbbra is a SUV-kivitel részaránya a legmagasabb.

Read More »

20%-kal nőtt tavaly a budapesti reptér forgalma

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma tavaly 20 százalékkal, 14,6 millióra nőtt, így az év végére elérte a 2019-es rekordév 91 százalékát - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn közzétett adataiból.

Read More »