Gazdaság

Az Apple kárára törnek előre a kínai gyártók

A Samsung lett a világ legnagyobb okostelefon-kiszállítója az első negyedévben - derült ki az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára hétfőn feltett jelentéséből. A tavalyi utolsó negyedévben még az Apple állt az élen.

Read More »

Háromnapos állásbörze indul a BGE-n

Több mint ötven vállalati üzleti partner kínálja állásait keddtől három napon át a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) állásbörzéjén. Az eseményen több ezer hallgató és frissdiplomás találhatja meg a számára legmegfelelőbb teljes vagy részmunkaidős állást, gyakornoki vagy szakmai gyakorlati helyet.

Read More »

Éledezik az európai gazdaság

A vártnál nagyobb mértékben javult a Sentix euróövezeti befektetői hangulatindexe áprilisra vonatkozóan a gazdaságkutató intézet honlapján hétfőn publikált jelentés alapján. A kilátások megítélése két éve most először pozitív.

Read More »

A kínai tömegtermelés miatt aggódik az amerikai kormány

A kínai elektromos járművek és napelemek túlzott gyártási kapacitásának visszaszorítása is szóba került Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter és Li Csiang kínai miniszterelnök vasárnapi, Pekingben tartott egyeztetésén, melyen Yellen a két ország közötti párbeszéd fontosságát hangsúlyozta.

Read More »

Új otthonfelújítási pályázat indul júniusban

Új otthonfelújítási programot indít a kormány 108 milliárd forint keretösszeggel az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére. Az állami program forrásait nyílászárók cseréjére, a melegvizes rendszer korszerűsítésére, épületek hőszigetelésére és gázkazáncserére használhatják az igénylők.

Read More »

Pekingben tárgyalt a holland miniszterelnök

A technológiai hozzáférés korlátozása, az ipari és ellátási láncok megszakítása csak konfrontációhoz vezetne, és ezek a kísérletek nem fogják megállítani az ország előretörését - jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán Mark Rutte holland miniszterelnökkel való pekingi találkozója során.

Read More »