Gazdaság

A LEGO-sztori: családi vállalkozásból milliárdos üzlet

Bravostore.hu - Star Wars Captain Rex Lego készlet

A LEGO története egy dán asztalos, Ole Kirk Christiansen álmával kezdődött, akinek az volt a célja, hogy a játékon keresztül ösztönözze a gyermekek fantáziáját és kreativitását. 2024-ből visszatekintve kijelenthetjük, hogy sikerrel járt: mára világszerte sok-sok gyermek polcán megtalálhatók az ikonikus kockák. 

Read More »

Maradnak az uniós szankciók a Krím-félszigeten

Az Európai Unió újabb egy évvel, 2025. június 23-ig meghosszabbította a Krím és Szevasztopol Oroszország általi jogellenes annektálása nyomán bevezetett korlátozó intézkedések hatályát - közölte az Európai Unió Tanácsa hétfőn.

Read More »

Azerbajdzsánban vásárolt be az MVM

Az MVM-csoport megállapodást kötött az azerbajdzsáni állami tulajdonú SGC-vel az Azerbajdzsán területén lévő Shah Deniz tengeri földgáz- és kondenzátum mező termelés-megosztási megállapodás 5 százalékos részesedésének megszerzéséről.

Read More »

Megerősítette előzetes GDP-adatait a KSH

Magyarország bruttó hazai termékének volumene 2024 első negyedévében a nyers adatok szerint 1,1 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - erősítette meg kedden a KSH.

Read More »