250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol-csoportnak az „egyáltalán nem támogató” feltételek mellett is sikerült helytállnia, és bár pénzügyi teljesítménye tavaly elmaradt a 2022-es rekordévitől, operációs és stratégiai szempontból egyaránt jelentős eredményeket ért el – mondta a csoport elnök-vezérigazgatója a részvényesek közgyűlésén Budapesten csütörtökön.

Hernádi Zsolt közölte, sikerrel vették a szankciók okozta piaci nehézségeket, a feldolgozás és kereskedelem (downstream) üzletágban tudtak termékeket gyártani és értékesíteni a régióban, jól haladnak a kőolajdiverzifikációs programjukkal, jelentős eredményeket értek el a kőolajbeszerzés rugalmasságában.

Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a Mol-csoport 2022-es és a 2023-as évben 3,1 milliárd dollárt fizetett be extra elvonásként különböző kasszákba, „ennyi ment ki a termelésből”, miközben „megnövekedett versennyel kell szembenéznie”.

A közgyűlés döntött mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről a 2023-as üzleti év alapján. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke az előző évivel megegyező 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot fizetnek részvényenként, az alap- és a rendkívüli osztalék így mintegy 250 forint részvényenként – határozott a közgyűlés.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Érdemes drága kerti bútorra költeni? (x)

Amikor a kültér berendezéséről van szó, a fő szempont elsősorban az esztétikum és a kényelem. Pedig a kerti garnitúrák kiválasztása egyben jelentős pénzügyi döntés. Ha szem előtt tartjuk, hogy egy bútorszett hosszú éveken át szolgálja a családunkat, emellett növelheti ingatlanunk piaci értékét, jó úton járunk.

Read More »