Friss hírek

Tőzsde

Piaci körkép: távozik a német jegybank elnöke

Jens Weidmann, a német jegybank elnöke bejelentette, hogy elhagyja pozícióját 2021 végén. Bár bejelentése szerint lemondásának személyes okai vannak, egyesek szerint annak a jele, hogy elégedetlen volt az európai monetáris politika alakulásával.

Read More »

EUR/USD árfolyam

USD/HUF árfolyam

EUR/HUF árfolyam

Piaci körkép: beragadt a DAX

A pozitív ázsiai kereskedés ellenére Európában nem igazán tudták feljebb tornázni az árakat a befektetők. A DE30 visszahúzódott, miután sikertelenül próbált átjutni az augusztus 13-án indult csökkenő szakasz 61,8%-os visszatérési szintjével jelzett ellenállási zónán.

Read More »

DE30 kereskedés

Piaci körkép: csökkenő autóeladások, szárnyaló Hugo Boss

Az európai blue chip indexek többsége pluszban forog a hé utolsó kereskedési napján, Nyugat-Európában 0,2-0,5% közötti az emelkedés mértéke. Az Európai Autógyártók Szövetségének adatai szerint az új autók eladási számai az Európai Unió 27 tagországában szeptemberben 23,1%-kal estek.

Read More »

Csalódást keltő adatok az Airbustól, az autók sem mennek

Mínuszban forognak kedden az európai részvénypiacok, miután tegnap az Egyesült Államokban is veszteséggel zártak az indexek és a ma reggeli ázsiai kereskedés során is borús volt a hangulat, részben az Evergrande körüli újabb problémák miatt. Az októberi német ZEW-indexek sem segítettek.

Read More »

Piaci körkép: zuhant a TeamViewer, bizakodó a BMW

Ma reggel tették közzé az augusztusi német ipari termelésre vonatkozó adatot, és a tegnapi gyáripari megrendelésekről szóló adathoz hasonlóan jócskán elmaradt a piaci várakozásoktól. Az amerikai adósságplafon és az orosz gázexport vonatkozásában érkező pozitív hírek viszont ellensúlyozták a negatív meglepetést.

Read More »

Májusi mélypontjait teszteli a DAX

Erős nyomás alatt vannak az európai részvények, a magas piaci kapitalizációjú cégeket tömörítő főbb nyugat-európai indexek 2-2.5%-os mínuszban járnak. Az augusztusi német ipari megrendelésekről szóló adatokat ma reggel 8-kor tették közzé és nagy csalódást okoztak.

Read More »