RWE

Piaci körkép: a texasi hideg miatt zuhan az RWE

A vegyes ázsiai kereskedés ellenére az európai részvénypiacok magasabban forognak a hét utolsó kereskedési napján. Az RWE közölte, hogy a sarkköri hideg áramkimaradásokat okozott a texasi szélerőműveinél, ami több száz millió eurós negatív hatással lesz az eredményeire.

Read More »

Piaci körkép: milliárdos kompenzációt kap az RWE

A német gazdasági és energiaügyi minisztérium megegyezett a hazai közműcégekkel a fosszilis üzemanyagok 2038-ig történő kivezetéséről. A kompenzációs szerződések értelmében az RWE 2,6 milliárd eurós kompenzációt kap a németországi lignitüzemek bezárásáért.

Read More »

Piaci körkép: bizalmat kapott a Volkswagen vezérigazgatója

Többé-kevésbé laposan nyitottak ma az európai tőzsdék, de erőre kaptak a kereskedés első órájában. A VW felügyelőbizottsága támogatásáról biztosította Herbert Diess jelenlegi vezérigazgatót, aki a német autógyártó működésének szélesebb körű átalakítását szorgalmazza.

Read More »

Energetikai fúzió készül Németországban

Jóváhagyta az  Európai Bizottság, hogy a német RWE felvásárolja az ugyancsak német E.ON energetikai vállalat energiatermelési üzletágait. Az összetett tranzakció nyomán a két német energetikai konszern profilja is megváltozik.

Read More »