316 ezer dolláros autónkénti ár mellett is veszteséges az Aston Martin

Az Aston Martin a vártnál nagyobb első negyedéves adózás előtti veszteséget könyvelt el, mivel az autógyártó kevesebb autót gyártott és több készpénzt égetett el, mint amire az elemzők számítottak.

Az Aston Martin az elmúlt évben számos új autót mutatott be, köztük a következő generációs sportkocsikat, a DB12-est és a Vantage-t. A régi modellek gyártását leállította, mielőtt még az idén megkezdődik a friss modellek gyártásának felfutása.

„Az első negyedéves teljesítményünk tükrözi ezt a várt átmeneti időszakot” – mondta Lawrence Stroll elnök.

Az autógyártó közölte, hogy az első negyedévben 945 autót szállított le, ami 26 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest. Az árbevétel 10 százalékkal 268 millió fontra esett vissza – közölte az Aston Martin szerdai közleményében -, míg a kamatok, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti korrigált eredmény 34 százalékkal 19,9 millió fontra esett.

Stroll már egy ideje azon dolgozik, hogy az Aston Martint nyereségessé tegye. A vállalat a 2020-as megmentése óta többször is tőkebevonásra kényszerült, amivel új részvényeseket – például a szaúd-arábiai állami befektetési alapot – hozva be a cégbe.

https://www.instagram.com/p/C5lKmoJIRIk/

Az Aston Martin anak ellenére termelt 138,8 millió fontos veszteséget, hogy az eladási árain jócskán emelni tudott: az idei első negyedévben már átlagosan 253 ezer fontért, azaz mintegy 316 ezer dollárért kelt el egy autó, ami 19%-os – átlagos – áremelkedést jelent 2023 első negyedévéhez képest.

Forrás: Automotive News Europe

Hozzászólások ()

Friss hírek