technikai elemzés

Piaci körkép: aggódik, de még kitart Európa

A DE30 éles eséssel kezdte a mai napot, de az index el tudott pattanni napi mélypontjáról a július közepén indult esés 50%-os visszatérési szintjének környékén (15.415 pont). Míg Ázsiában, leginkább Kínában borús a hangulat, úgy tűnik, Európában még nem adják fel a harcot a bikák.

Read More »

Piaci körkép: egyhetes csúcson a német index

Az Európai Autógyártók Szövetsége közzétett egy adatsort a különböző típusú autók piaci részesedéséről, amiből kiderült, hogy az akkumulátorral ellátott tisztán elektromos autók 7,5%-os piaci részesedést értek el Európában 2021 második negyedévében.

Read More »

Pluszban várják a tőzsdék az EKB mai döntését

Csütörtökön is folytatják felépülésüket az európai részvénypiacok, a Wall Street tegnapi emelkedése és az ázsiai piacok ma reggeli jó teljesítménye is javította a hangulatot. Az EKB ülése a mai nap kulcsfontosságú eseménye, a kamatdöntés 13:45-kor érkezik, majd 14:30-kor kezdődik a sajtótájékoztató.

Read More »

Piaci körkép: erős évet vár a Puma

A Puma (PUM.DE) a második negyedévben, leginkább Észak-Amerikában tapasztalt keresletnövekedésnek köszönhetően megemelte az idei évre vonatkozó árbevétel-várakozását. Az eurózóna inflációja 1,9% lett, azaz kissé csökkent a májusi csúcshoz képest.

Read More »

Piaci körkép: profit warning miatt zuhan a Siemens Energy

Úgy tűnik, a bikák nem tudták megvédeni a DE30 15.750 pontnál található támaszát, a német index esésnek indult a nap elején és teszteli a 200 órás mozgóátlagot a 15,650 pontos területen. A Siemens Energy 10% körüli mínuszban forog ma a közzétett profit warning miatt.

Read More »

Piaci körkép: elszállt a Hugo Boss

A DE30 tegnap nem tudta újra megközelíteni a 15.800 pontos területet, de az index a rövidtávú támasz, 15.750 pont felett maradt. A Hugo Boss ma tette közzé előzetes eredményszámait, aminek hatására 22 hónapos csúcsra emelkedett a részvények árfolyama.

Read More »

Piaci körkép: esésben a DE30 az EKB stratégiai bejelentése előtt

Éles eséssel kezdték a napot az európai indexek az EKB stratégiai bejelentése előtt, ami várhatóan az inflációs cél 2%-a történő módosítását tartalmazza majd a jelenlegi 2% alatti, de ahhoz közeli mértékről - ez pedig elméletben lehetőséget adna az EKB-nak ahhoz, hogy megengedjék az inflációs mutatók kilengését.

Read More »