technikai elemzés

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »

Piaci körkép: fontos technikai szinten a DAX

Negyedik napja tart az eladási hullám a DAX (DE30) piacán, a német index 2021. február 25-e óta először esett az 50 napos mozgóátlag alá. Tekintve, hogy 15.440 pontnál egy duplatető alakult ki a grafikonon, a 14.800 pontos zóna a mintázat nyakvonalaként szolgál.

Read More »

Surf-elemzés: 12 hetes euró-dollár visszatekintő

Pár hete indítottuk el Surf-elemzés sorozatunkat, melyben minden hétfőn reggel végigkövetünk néhány népszerű befektetési eszközt a PSR elemzési módszer segítségével. Ezúttal egy 12 hetes visszatekintő elemzés készült az EUR/USD devizapárra vonatkozóan.

Read More »

Piaci körkép: javította előrejelzését a VW és a Munich Re

Kisebb résekkel felfelé nyitottak ma az európai részvénypiacok, de a hangulat hamar elromlott és mostanra a nyugat-európai blue chip indexek túlnyomó része mínuszba került. A Volkswagen 62,4 milliárd eurós első negyedéves árbevételről és 4,81 milliárd eurós működési profitról számolt be.

Read More »

Heti technikai elemzés: arany, olaj, DAX és dollár

Ezen a hétfőn is folytatjuk heti elemzésünket a SURF vonalakkal, melyben közkedvelt befektetési eszközök árfolyammozgásait lehet végigkövetni egy újszerű megközelítés mellett. A mai videóban az EUR/USD és az USD/JPY devizapárok, az arany, az olaj és a német DAX index kapnak főszerepet.

Read More »

Piaci körkép: szűk sávba szorult a DAX

Nem sokat változott a DAX technikai képe az utóbbi időszakban, a német index továbbra is a 15.310 pontnál lévő ellenállási zónát teszteli, amit az április közepén látott korrekció 50%-os visszatérési szintje jelöl. A Volkswagen részlegesen leállítja termelését Mexikóban.

Read More »