Európán kívül

Ukrajna a NATO-tól vár segítséget

Ukrajna a NATO-tagországok külügyminisztereinek rigai találkozóján azt kérte a szövetségesektől, hogy készítsenek elő gazdasági szankciókat Oroszország ellen, továbbá erősítsék meg a katonai együttműködést Kijevvel.

Read More »

Az oroszok újabb tesztet hajtottak végre a Cirkonnal

Egy több mint 400 kilométerre lévő haditengerészeti célpontot semmisített meg tesztelés közben a Fehér-tengeren az Admiral Gorskov fedélzetéről elindított Cirkon hiperszonikus manőverező robotrepülőgép - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

Read More »

Oroszországban nem egyszerű mobilról Twitterezni

Oroszország mindaddig lassítja a Twitter sebességét a mobileszközökön, amíg az összes illegálisnak ítélt tartalmat nem törlik - mondta az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) a Reuters hírügynökségnek.

Read More »

Kínának nem tetszik, hogy az USA nyit Tajvan felé

Peking szerdán kifogást emelt az ellen, hogy Joe Biden amerikai elnök több mint száz ország mellett meghívta a Kína által saját területének tekintett Tajvant is arra a virtuális csúcstalálkozóra, amelynek központi témája a demokrácia lesz.

Read More »

Oroszország tagadja az offenzívával kapcsolatos vádakat

Oroszország nem szándékozik megtámadni Ukrajnát, nincsenek agresszív tervei - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden újságíróknak, aki egyúttal közölte: Moszkva szerint éppen Kijev készül agresszív lépésekre a Donyec-medence szakadár "köztársaságai" ellen.

Read More »