Európán kívül

Netanjahunak kedvez az arab pártok közti ellentét

A már bejelentett egyezség ellenére a pártlisták benyújtásának utolsó órájában szétesett az arab pártok Közös Listája, s ezzel jelentősen megnőtt Benjamin Netanjahunak, a jobboldali Likud párt elnökének az esélye a visszatérésre Izrael kormányfői székébe - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet csütörtök este.

Read More »

Észak-Korea atomhatalomnak nyilvánította magát

Észak-Korea törvénybe iktatta, hogy atomhatalomnak nyilvánítja magát - jelentette a KCNA állami hírügynökség pénteken. Az ország vezetője, Kim Dzsong Un "visszafordíthatatlannak" nevezte a döntést, és kizárta a denuklearizációról szóló tárgyalások lehetőségét.

Read More »

Az EU nagyon megnehezítené az oroszok beutazását

Az Európai Bizottság a schengeni vízumok könnyített kiadását lehetővé tevő EU-orosz megállapodás teljes felfüggesztését javasolja, valamint azt, hogy ne ismerjék el az orosz hadsereg által megszállt ukrajnai területeken kiállított orosz útleveleket - jelentette be Ylva Johansson uniós belügyi biztos kedden Brüsszelben.

Read More »

Orosz-kínai hadgyakorlat indul a Japán-tengeren

A Japán-tengeren fog manőverezni a Vosztok-2022 stratégiai hadgyakorlat keretében Oroszország és Kína hadiflottája - közölte Alekszandr Fomin orosz védelmi miniszterhelyettes hétfőn a Moszkvában akkreditált külföldi katonai attasékkal.

Read More »

Biden 20 millió amerikainak törölte el a diákhitel-tartozását

Nagyszabású diákhitel-elengedésről tett bejelentést szerdán az amerikai elnök: a hiteltartozások zöme 10, illetve 20 ezer dollárral csökken, a költségvetés ezzel mintegy 300 milliárd dolláros bevételről mond le. A számítások szerint, ha minden adós igényli a kedvezményt, akkor a 43 millió adósból nagyjából 20 millióan teljesen megszabadulnak a további törlesztési kötelezettségüktől.

Read More »