Array
(
    [archive_query_var] => 
    [archive_is_category] => 1
    [single_in_cat] => 
    [single_has_cat] => 
    [single_has_cat_int] => 
)

Európán kívül

Megingathatatlan a Kínai Kommunista Párt hatalma

A Kínai Kommunista Párt megalapításának századik évfordulója alkalmából csütörtökön Pekingben tartottak nagyszabású ünnepséget, ahol Hszi Csin-ping kínai elnök egy órás beszédet tartott és egyértelművé tette, hogy a párt Hongong mellett Tajvanra is igényt tart. Nincs helye függetlenségi törekvéseknek.

Read More »

Nem sok esély maradt az iráni atomalku újraindítására

Az iszlám köztársaság új elnöke Teheránban tartott első sajtókonferenciáján, hétfőn azt mondta: az iráni ballisztikus rakétaprogram nem képezheti alku tárgyát. Raiszi kiemelte: a rakétaprogramról nem hajlandó tárgyalni Joe Biden amerikai elnökkel sem. Ő az első, amerikai szankciókkal sújtott iráni elnök.

Read More »

Az állami nyomás miatt megszűnik az Apple Daily

A hongkongi Apple Dailyt működtető Next Digital szerdán közölte, hogy csütörtökön adják ki a lap utolsó példányát, miután a múlt heti razzia után most a lap vezércikkíróját vették őrizetbe a hatóságok a nemzetbiztonsági törvény megsértésének gyanújával. 

Read More »

Tétlenséggel vádolják Kamala Harrist

Több mint 50 republikánus képviselő levélben szólította fel Joe Biden amerikai elnököt, hogy "tétlensége" miatt mentse fel alelnökét, Kamala Harrist az illegális bevándorlás megfékezésének feladata alól.

Read More »