Európai ügyek

Hollandiát is elérte a vízhiány

Hollandiában hivatalosan is vízhiánnyal kell számolni, és bár még nincs szükség különleges intézkedésekre, ha az aszály folytatódik, ez bekövetkezhet - jelentette be szerdán Mark Harbers infrastruktúráért felelő miniszter.

Read More »

Spanyolország energiatakarékossági intézkedéseket vezetett be

Spanyolországban nyáron nem lehet 27 Celsius-foknál hidegebbre hűteni, télen pedig 19 Celsius-foknál melegebbre fűteni egyebek mellett a közigazgatási épületeket, a kereskedelmi, zárt vendéglátó és kulturális tereket, illetve a vasút- és buszállomásokat - olvasható a spanyol állami közlöny (BOE) kedden megjelent számában.

Read More »

Őszre is visszavágja az utasszámot az amszterdami repülőtér

Az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtér szeptemberben és októberben is korlátozza az utasok számát, a következő hónapban naponta legfeljebb 67 500 utas indulhat el, októberben pedig 69 500 lesz a létszámhatár - írta kedden az NLtimes hírportál a légikikötő bejelentésre hivatkozva.

Read More »

Erősödik a szlovák kormánnyal szembeni frusztráció

Mintegy másfél hónap alatt több mint 320 ezren írták alá Szlovákiában azt a népszavazás kiírását támogató petíciót, amelynek kezdeményezői az Eduard Heger vezette kormány azonnali menesztését, valamint az alkotmány egy részének módosítását szeretnék elérni - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség hétfőn a petíciós bizottság megerősítésére hivatkozva.

Read More »

Életbe léptek a belengetett adóemelések Romániában

Romániában adóemelések léptek hatályba augusztus 1-től, így nőtt a dohánytermékek és az alkohol jövedéki adója, valamint a szerencsejátékokból származó nyereség után fizetendő adó, emellett eltöröltek néhány építőipari, mezőgazdasági és élelmiszeripari adókedvezményt.

Read More »

Ismét egymásnak feszült Szerbia és Koszovó

A koszovói kormány azzal vádolja Szerbiát, hogy feszültséget és bizonytalanságot akar kelteni Koszovóban azzal, hogy a helyi szerbeket útlezárások felállítására buzdítja, míg Szerbia szerint a koszovóiak keltenek feszültséget azzal, hogy a szerb kisebbség jogait csorbítják.

Read More »

Románia egyelőre nem tart az újabb Covid-hullámtól

Továbbra is hétről hétre csaknem duplájára emelkedik az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma Romániában, de az egészségügyi hatóságoknak nem áll szándékukban járványügyi korlátozásokat bevezetni, amíg a kórházi kezelésre szorulók száma viszonylag alacsony - mutatott rá Andrei Baciu egészségügyi államtitkár egy televíziós nyilatkozatában, amelyet hétfőn idézett a Digi24.ro hírportál.

Read More »

Csehországban is újra felívelőben van a járvány

Erősödik a koronavírus-járvány nyári hulláma Csehországban; az elmúlt hét nap alatt 14 710 új koronavírus-fertőzést mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok, mintegy 4500-zal többet, mint az előző héten - derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján szombaton közölt legfrissebb adatokból.

Read More »