Európai ügyek

Boris Johnson belebukhat a buli-botrányba

A brit kormány egykori minisztereinek egyike is lemondásra szólította fel szerdán Boris Johnson miniszterelnököt, aki az utóbbi hetekben kormányfői megbízatásának eddigi legnagyobb politikai botrányába keveredett a koronavírus-járvány elleni szigorú korlátozások idején rendezett Downing Street-i bulik miatt.

Read More »

Korlátozzák a lakossági energiaárakat Romániában

A lakossági energiaárak korlátozásáról, az árkompenzáció kiterjesztéséről és a kompenzáció nélkül tévesen kiállított energiaszámlák kijavításáról állapodtak meg a bukaresti kormánypártok, az intézkedéseket pedig sürgősségi kormányrendelettel léptetik hatályba - jelentette be hétfőn Nicolae Ciuca miniszterelnök.

Read More »

Megalakult az új kormány Észak-Macedóniában

Megszavazta az új, balközép kormányt az észak-macedón parlament vasárnap késő este – közölte a Vesti.mk szkopjei hírportál hétfőn, kiemelve, hogy az új miniszterelnök Dimitar Kovacsevszki, a Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) elnöke lett. A 120 tagú törvényhozás 62 képviselője támogatta az új kormányt, 46-an pedig ellene szavaztak. A kétnapos parlamenti vitában az ellenzék élesen bírálta a balközép kormányt és a miniszterelnök-jelöltet, ...

Read More »

2023-ra rendbe jöhet a spanyol turizmus

A turisztikai ágazat gazdasági hozzájárulása 2023-ban érheti el a koronavírus-járvány előtti szintet - állapította meg csütörtökön Madridban bemutatott jelentésében az Exceltur spanyol turisztikai szövetség.

Read More »

Itt az ideje elengedni a Covid-korlátozásokat?

Miközben a koronavírus továbbra is tombol és az omikron variáns által soha nem látott fertőzési számokat produkál, egyes vezetők felvetették, hogy ideje lenne a vírust egy általános, influenzaszerű betegségként kezelni, nem pedig járványként. Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök szólalt fel legutóbb ez ügyben, pedig Spanyolországban is rekordokat dönt az omikron.

Read More »

A briteknél már tetőzött az omikron-hullám

A kedden ismertetett legfrissebb adatok szerint jelentős ütemben csökken a naponta azonosított új koronavírus-fertőződések száma Nagy-Britanniában. Londoni elemzői számítások szerint most már biztosra vehető, hogy az ország túljutott az omikron vírusvariáns okozta fertőzési hullám tetőzésén.

Read More »