Európai ügyek

Négy új Gripennel bővül a magyar légiflotta

Egyaránt szolgálják Svédország és Magyarország érdekét a két ország között pénteken megkötött megállapodások - jelentette ki Ulf Kristersson svéd miniszterelnök, miután pénteken Budapesten tárgyalt Orbán Viktor magyar kormányfővel.

Read More »

Frankfurtban kezdi meg működését az új uniós hatóság

Az új hatóság, az AMLA közvetlen és közvetett felügyeleti, valamint szankcionálási és intézkedési hatáskörrel fog rendelkezni a kötelezett szolgáltatók felett, és ellenőrzi a pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás elleni küzdelemről szóló új rendelet végrehajtását.

Read More »

Meghalt Alekszej Navalnij

Meghalt a börtönben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus - közölte pénteken az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN).

Read More »

Tízéves lesz idén az EU szankciós politikája

Az Európai Unió újabb fél évvel, 2024. július 31-ig meghosszabbította az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági korlátozó intézkedések hatályát, mivel Oroszország folytatja azon tevékenységeit, melyek destabilizálják az ukrajnai helyzetet - közölte az uniós tanács közleményében hétfőn.

Read More »

Traktorokkal tüntetnek a francia és olasz gazdák

Franciaországban a tiltakozó gazdák járműveikkel lezárták hétfő délután a Párizsba és más nagyvárosokba bevezető főbb útvonalak egy részét, Olaszországban pedig traktorokkal vonultak fel Friuli-Venezia Giulia tartományban és több városban.

Read More »

Októbertől gond lehet a brit határokon

Brit közlekedési és közigazgatási szervezetek összehangolt, együtt beterjesztett tanulmányokban figyelmeztették csütörtökön a brit kormányt az Európai Határregisztrációs Rendszer érvénybe lépésének potenciálisan súlyos nagy-britanniai következményeire.

Read More »