Európai ügyek

Túljuthatott a mélyponton az EU gazdasága

A magas geopolitikai kockázatok ellenére az év elején tapasztalt, vártnál jobb növekedés és az infláció folyamatos csökkenése az Európai Unió gazdaságának fokozatos bővülését eredményezte - közölte az Európai Bizottság.

Read More »

Lezárják a jogállamisági eljárást Lengyelország ellen

Az Európai Bizottság véglegesítette elemzését a jogállamiság lengyelországi helyzetéről az uniós szerződések 7-es cikke szerinti eljárással összefüggésben, és úgy ítélte meg, hogy Lengyelországban már nem áll fenn egyértelműen a jogállamiság súlyos megsértésének veszélye, ezért le kívánja zárni az eljárást – tájékoztatott az uniós bizottság hétfőn. A brüsszeli közlemény szerint Lengyelország jogalkotási és nem jogalkotási intézkedések sorozatát indította el az igazságszolgáltatás ...

Read More »

Döcög a román haderőfejlesztés

Románia tavaly mindössze a GDP 1,6 százalékának megfelelő összeget költött védelemre, ráadásul a kiadások közel 60 százalékát nem a haderőfejlesztés, hanem a bérköltségek tették ki.

Read More »

Koszovó készen áll a népszavazásra

Minden készen áll arra, hogy népszavazást tartsanak a tavaly megválasztott polgármesterek leváltásáról az észak-koszovói településeken. Az ellentmondásos választás után szeptemberben fegyveres harcok törtek ki.

Read More »