Array
(
    [archive_query_var] => 
    [archive_is_category] => 1
    [single_in_cat] => 
    [single_has_cat] => 
    [single_has_cat_int] => 
)

Európai ügyek

Eddig terv szerint halad a brit újranyitás

John Edmunds, a brit kormány készenléti helyzetekben működő tudományos tanácsadó testületének tagja a BBC-műsorában kijelentette, hogy az indiai variánssal foglalkozni kell, de pánikra nincs ok. Nagy-Britanniában holnap indul az újabb enyhítési fázis.

Read More »

Szombattól enyhítenek Romániában

Romániában szombattól kezdődően megszűnik a koronavírus-járvány miatt bevezetett éjszakai kijárási tilalom, az üzletek nyitvatartásának korlátozása, a kültéri maszkviselés pedig már csak a zsúfolt helyeken lesz kötelező.

Read More »

Németország még nem ismeri el a keleti vakcinákat

Németországban egyelőre nem ismerik el beutazásnál az új típusú koronavírus okozta betegségtől védő oltást, ha nem európai uniós  engedéllyel rendelkező vakcináról van szó - mondta a szövetségi egészségügyi miniszter szerdán Berlinben.

Read More »

Új behajtási rendszer lesz Madrid belvárosában

A spanyol legfelsőbb bíróság kedden megszüntette a madridi belváros korlátozott gépjárműforgalmú övezetét, az előző városvezetés Madrid Central néven ismert nagyszabású környezetvédelmi projektjét. Már készül az új rendszer is, de másképp.

Read More »

Tovább harcol az Európai Bizottság és az AstraZeneca

Az Európai Bizottság további 90 millió adag koronavírus elleni vakcina június vége előtti leszállítását akarja jogi eszközökkel kikényszeríteni a brit-svéd AstraZeneca gyógyszercégnél - közölte Stefan Keersmaecker, a brüsszeli testület illetékes szóvivője.

Read More »