Array
(
    [archive_query_var] => 
    [archive_is_category] => 1
    [single_in_cat] => 
    [single_has_cat] => 
    [single_has_cat_int] => 
)

Európai ügyek

Augusztustól szigorít a beutazási feltételeken Hollandia

Augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni az országba - közölte Mark Rutte holland ügyvezető miniszterelnök hétfőn. Az intézkedés az összes unión belül utazót érinteni fogja, fő oka pedig az aktív fertőzöttek számának erőteljes és hirtelen megugrása.

Read More »

Bécs még nem adja fel a maszkviselést

Az Ausztriában július 22-étől életbe lépő országos enyhítésekkel ellentétben Bécsben továbbra is érvényben marad a maszkviselési kötelezettség. A polgármester a delta variáns rohamos terjedésével indokolta a döntést.

Read More »

Oltás nélkül karantén vár a Belgiumba érkezőkre

A belga kormány kora esti tájékoztatása szerint a jól haladó oltási kampánynak köszönhetően egyre kevesebb koronavírussal fertőzött igényel kórházi ápolást, azonban az vírus új változatai, különösen a vírus Delta variánsa terjedésének megakadályozására az utazási szabályok módosítására van szükség.

Read More »

Kevés a beoltott, szeptemberre gond lehet Romániában

Romániának néhány hete van arra, hogy felkészüljön a járvány közelgő negyedik hullámára - mutatott rá Andrei Baciu egészségügyi államtitkár. Az, hogy Romániában mennyire válik kritikussá a helyzet szeptemberben, nagy mértékben attól függ, sikerül-e felpörgetni az oltási kampányt.

Read More »