Európai ügyek

Ellenzéki szerepre készül az ANO

Andrej Babis cseh kormányfő pénteken bejelentette: nem fogja elfogadni Milos Zeman köztársasági elnök megbízatását a kormányalakításra, és az általa vezetett ANO mozgalom ellenzékbe vonul.

Read More »

Elindította a Pfizer az engedélyeztetést az EU-ban is

Benyújtotta a német BioNTech és az amerikai Pfizer az Európai Gyógyszerügynökséghez az 5-11 éves korosztályba tartozó gyermekeket az új típusú koronavírus okozta betegségtől védő oltásról szóló kutatási adatokat, így megkezdődött a vakcina európai uniós engedélyeztetési eljárása.

Read More »

Egyelőre semmilyen irányt nem vett a román kormányalakítás

Kedden - Florin Citu szerint csak az államfő döntése iránti tiszteletből - tárgyalóasztalhoz ült a PNL, az USR és az RMDSZ elnöke, hogy meghallgassa Ciolos elképzeléseit a jobbközép koalíció helyreállításáról, de az álláspontok nem közeledtek, így a pénteki fordulót le is mondták.

Read More »

Folytatódnak a tárgyalások az iráni atomalkuról

Az Európai Unió és Irán megállapodott egymással abban, hogy a következő napokban folytatják az Irán nukleáris programját szabályozó, 2015-ös hathatalmi megállapodás helyreállításáról szóló tárgyalások felélesztését célzó egyeztetéseket Brüsszelben - közölte csütörtökön az iráni külügyminisztérium.

Read More »

Mégis elfogadhatják Olaszországban a keleti vakcinákat

Az olasz egészségügyi minisztérium a koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében az orosz Szputnyik V, valamint a kínai oltóanyagok engedélyezését tervezi az országban dolgozó külföldi - többségében kelet-európai - munkavállalók esetében, a védettségi igazolás kötelezővé tételével egy időben - közölték a szakszervezetek a sajtóval csütörtökön.

Read More »

Már csak a lakosság 60%-a oltásellenes Romániában

Romániában a lakosság 60 százalékának nem áll szándékában beoltatni magát koronavírus ellen - közölte csütörtökön a román média, egy piackutató cég friss felmérésének eredményét ismertetve. Ez ugyanakkor javulás a januári adatokhoz képest.

Read More »