Instant

Összeomlott az angol font az új kormány intézkedései miatt

Az angol font minden idők legalacsonyabb szintjére zuhant, miután Kwasi Kwarteng brit kancellár megígérte, hogy további adócsökkentéseket hajt végre, és ezzel felerősítette azokat a félelmeket, hogy a kormány költségvetési politikája az inflációt és az államadósságot az egekbe repíti.

Read More »

Jogi védelmet kapott egy spanyol lagúna

Önálló jogalanyi státuszt kapott Európa legnagyobb sós vizű lagúnája, a délkelet-spanyolországi Mar Menor a spanyol parlament szerdai döntésével, amely nagyobb védelmet biztosít a terület veszélyeztetett ökoszisztémája számára a jövőben.

Read More »

38 orosz városban tüntettek az ukrajnai háború ellen

Oroszország 38 városában több mint 1300 embert vettek őrizetbe a Vlagyimir Putyin által elrendelt részleges katonai mozgósítás elleni oroszországi tüntetéseken az OVD-Info nevű polgárjogi portál szerint. A hatóságok kezdetben nem közöltek részleteket a letartóztatásokról.

Read More »

Giorgia Meloni nagyon biztos az olasz jobboldal győzelmében

Elkészült a választási győzelemre készülő jobboldali kormány névsora - jelentette be Giorgia Meloni miniszterelnök-jelölt, az Olasz Testvérek párt (FdI) elnöke szerdán, miközben a többi párt is maximális sebességre kapcsolt a választási kampány utolsó három napjára.

Read More »

Nem ússza meg az államosítást az Uniper

Állami tulajdonba veszik az Unipert, Németország első számú földgázimportőrét, a tárgyalások az utolsó szakaszban vannak - közölte kedden az orosz földgázszállítások visszafogása miatt megrendült vállalat.

Read More »

Megkezdődött II. Erzsébet búcsúszertartása

Hétfőn megkezdődött II. Erzsébet királynő búcsúszertartása a londoni Westminster-apátságban. Az egész napos szertartássorozaton több száz magas rangú hazai és külföldi meghívott vesz részt, köztük állam- és kormányfők, valamint az európai monarchiák uralkodói.

Read More »

Komolyan gondolja a fegyverkezést Németország

Németország készen áll arra, hogy vezető szerepet vállaljon az európai biztonság terén, és Európa legjobban felszerelt fegyveres erejévé kell válnia - jelentette ki Olaf Scholz kancellár. Minderre 100 milliárd eurót szánnak.

Read More »

Ismét erdőtűz pusztít Franciaországban

Eddig több mint 3600 hektárnyi növényzet és erdő égett le a délnyugat-franciaországi Saumosban a harmadik napja pusztító erdőtűzben, amely miatt szerdán újabb ötszáz embert kellett evakuálni - közölte a helyi prefektúra.

Read More »

Megérkezett a 300 lóerős Corolla

Az eddig leginkább családi kompakt hibridként kedvelt Toyota Corolla legújabb kiadásával egy másik vásárlói réteg felé mozdult el, a GR Corolla ugyanis 300 lóerős turbómotort kapott, ami kézi váltóval párosul.

Read More »