Instant

Állatok élnek a Csendes-óceánon úszó szemétszigeten

Műanyag élőhellyé változott a Csendes-óceánon úszó szemétsziget: tudósok felfedezték, hogy tengeri állatok élnek a hulladékhalmon. Egy részük partvidéki fajokhoz tartozik, amelyek megszokott élőhelyüktől mérföldekre élnek, Kalifornia és Hawaii között félúton.

Read More »

Karácsony, szeretet, gépfegyverek

Az alábbi családi képet sikerült posztolnia Thomas Massie republikánus kongresszusi képviselőnek néhány nappal a michigani, halálos áldozatokat is követelő iskolai lövöldözés után. 

Read More »

Síelő Mikulások lepték el Newry lejtőit

Több mint 230 síelő és snowboardozó Télapó siklott vasárnap a Maine állambeli Newry sípályáján, hogy pénzt gyűjtsön jótékony célra. Az évente megrendezett esemény tavaly a járvány miatt elmaradt, de idén a Mikulások ismét visszatértek, hogy elindítsák a síszezont.

Read More »

Megvan a francia jobboldal elnökjelöltje

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke nyerte meg szombaton a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulóját - jelentette be a legnagyobb parlamenti ellenzéki párt.

Read More »

Brutális vihar pusztított Törökországban

Legalább négyen életüket vesztették egy erős vihar során, amely végigsöpört Törökországon. Isztambulban 130 km/óra sebességű széllökéseket mértek, amelyek épületeket romboltak le, és hajókat, illetve kamionokat borítottak fel.

Read More »

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Felállították New York 24 méteres karácsonyfáját

A tavalyi szünet után idén újra felállították New Yorkban a Rockefeller Centerben az óriás karácsonyfát, mely közel 12 tonnát nyom körülbelül 24 méter magas.  Az idei évre egy 85 éves norvég fenyőfát válaszottak, melyet több mint 50 ezer többszínű LED-égővel díszítettek fel, a tetejére pedig egy Daniel Libeskind által tervezett háromdimenziós, hárommillió darab Swarowski kristállyal ellátott csillag került. Forrás: NYTimes ...

Read More »

Lányának adja át cégét a Zara tulajdonosa

Amancio Ortega, az Inditex ruházati csoport tulajdonosa - és egyben Európa harmadik leggazdagabb embere - a jövő évtől lányát, a 37 éves Marta Ortegát nevezi a cég elnökének, mely többek között a Zara, a Pull & Bear, a Bershka és a Massimo Dutti márkákat birtokolja.

Read More »

Ünnepi díszbe öltözött a Fehér Ház

Megjelentek az első nyilvános fotók a Fehér Ház belső terének karácsonyi dekorációjáról, amelynek témáját "azok az apró kedves cselekedetek és élmények ihlették, amelyek lélekemelőek voltak ebben az évben és a járvány során".

Read More »

Lukasenka elismeri, hogy a Krím orosz terület

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy orosz hivatali partnere, Vlagyimir Putyin meghívására a Krímbe készül hivatalos látogatásra. A lépés egyet jelent majd az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt félsziget feletti orosz fennhatóság elismerésével.

Read More »