Array
(
    [archive_query_var] => 
    [archive_is_category] => 1
    [single_in_cat] => 
    [single_has_cat] => 
    [single_has_cat_int] => 
)

Instant

Csak szeptember végéig tart a szabad éjszakai élet Angliában

Angliában szeptember végétől csak azok látogathatják az éjszakai szórakozóhelyeket és a nagyobb rendezvényhelyszíneket, akik igazolni tudják, hogy a koronavírus elleni oltás mindkét adagját megkapták – jelentette be hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök. A bejelentés éles fordulatot jelent az eddigi állásponthoz képest, a brit kormány eddig ugyanis azt kommunikálta, hogy a folyamatos ellenőrzés túl bonyolult lenne és túlzott terhet okozna a ...

Read More »

50% felett az uniós átoltottság

Bár az egyes EU-tagállamok között továbbra is jelentős különbségek vannak, összességében már minden második felnőtt  megkapta minden szükséges oltási dózisát (Janssen oltás esetében egy, a többi vakcina esetében két dózist).

Read More »

53 mérföldes magasságba jutott fel a Virgin Galactic

Richard Branson brit milliárdos a hétvégén sikeresen teljesítette azt a küldetést, amire közel 20 éve készült. A saját cége, a Virgin Galactic által épített űrrepülővel 53,41 mérföldes magasságba emelkedett, ahol a súlytalanságot is megtapasztalhatta társaival.

Read More »

A globális minimumadó felülírja az EU korábbi terveit

Az Európai Bizottság felfüggeszti a digitális adózás bevezetésére irányuló tervét annak érdekében, hogy ne veszélyeztesse az igazságosabb adózással kapcsolatos globális megállapodásra vonatkozó terveket - jelentette be hétfőn a Daniel Ferrie brüsszeli testület illetékes szóvivője.

Read More »

Már hat országban elérhető a Mol Plugee

Már Kelet-Közép-Európa hat országában elérhető az elektromos autótöltést segítő Mol Plugee alkalmazás, így az applikációba integrált egyetlen platform használatával juthatnak el az e-autósok a cseh határtól az Adriára vagy a Fekete-tengerhez.

Read More »

Szlovénia átvette az EU soros elnökségét

Az elnöki tisztséget Szlovénia Portugáliától vette át, majd január elsejével Franciaországnak adja át. Szlovénia elnökségi programja jegyében Európa válságból való kilábalására és ellenálló-képességének növelésére, Európa jövőjének átgondolására, a jogállamiság és az európai értékek előmozdítására, valamint a biztonságra és a stabilitásra fog törekedni az európai szomszédság terén.

Read More »

Megingathatatlan a Kínai Kommunista Párt hatalma

A Kínai Kommunista Párt megalapításának századik évfordulója alkalmából csütörtökön Pekingben tartottak nagyszabású ünnepséget, ahol Hszi Csin-ping kínai elnök egy órás beszédet tartott és egyértelművé tette, hogy a párt Hongong mellett Tajvanra is igényt tart. Nincs helye függetlenségi törekvéseknek.

Read More »

A buliszigetekre már szabadon mehetnek nyaralni a britek

Jövő szerdától a Máltából érkezők karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak Angliába - jelentette be csütörtökön a brit közlekedési minisztérium. Ebbe a kategóriába emelték át a Spanyolországhoz tartozó Baleár-szigeteket is, azaz immár Ibiza és Mallorca is szabad úticél.

Read More »

Tetszik az EU-nak Ausztria helyreállítási terve

Ausztriába ért az Európai Unió mind a 27 tagállamát érintő turné, amelyen Ursula von Der Leyen, az Európai Bizottság elnöke személyesen találkozik az egyes országok vezetőivel és áttekintik a Next Generation EU nevű, a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó újjáépítési mentőcsomag országonkénti terveit. 

Read More »