Fognövesztő gyógyszerrel kísérletezik egy japán startup

Egy japán startup szeptemberben indítja el a klinikai teszteket egy olyan kezelésre, amely képes lehet a fogak visszanövesztésére.

A Toregem Biopharma célja, hogy 2030-ban piacra dobja az antitest-gyógyszert olyan betegek számára, akiknek születésük óta hiányzik néhány vagy az összes foguk – ez a veleszületett anodontia néven ismert állapot.

A Kiotói Egyetemmel kapcsolatban álló startup reméli, hogy idővel azoknak is kínálni fogja tudni gyógyszerét, akik később veszítik el a fogaikat, így az új módszer a fogimplantátumok alternatívája lehet – persze legahamarabb a következő évtizedben.

https://www.instagram.com/p/C6fcr1_Njbz/

Az antitest egy specifikus fehérjét céloz meg, amely gátolja a fogak növekedését. Állatokon – például egereken tesztelve – a kezelés serkentette a fogbimbók fejlődését az állkapocsban, ezzel új fogak kialakulását okozva.

Forrás: Nikkei Asia

Hozzászólások ()

Friss hírek

Érdemes drága kerti bútorra költeni? (x)

Amikor a kültér berendezéséről van szó, a fő szempont elsősorban az esztétikum és a kényelem. Pedig a kerti garnitúrák kiválasztása egyben jelentős pénzügyi döntés. Ha szem előtt tartjuk, hogy egy bútorszett hosszú éveken át szolgálja a családunkat, emellett növelheti ingatlanunk piaci értékét, jó úton járunk.

Read More »