Volkswageneket is gyárt majd új török üzemében a Ford

A Ford ez év végén kezdi meg az új Volkswagen Transporter furgon gyártását törökországi gyárában, ami mindkét márka versenyképesebbé válását segíti a népszerű középkategóriás furgonok szegmensében.

Az új Transportert a Ford Transit Custom mellett fejlesztették ki, a Ford és a VW-csoport közötti széleskörű partnerség keretében. A modell a Ford újonnan kibővített gyárkomplexumában, az északkelet-törökországi Kocaeliben készül majd.

A Transporter gyártásának áthelyezése a németországi Hannoverből az olcsóbb előállítási költséget jelentő Törökországba a VW számára előnyt jelent a középkategóriás furgonok szegmensében, ahol igen erős a verseny.

Ugyanakkor a Transporter hozzáadása a gyártáshoz a jobb méretgazdaságosság révén a Ford saját furgonjainak árrését is segíti – mondta Hans Schep, a Ford Pro európai haszongépjármű üzletágának vezetője.

Forrás: Automotive News Europe

Hozzászólások ()

Friss hírek

Érdemes drága kerti bútorra költeni? (x)

Amikor a kültér berendezéséről van szó, a fő szempont elsősorban az esztétikum és a kényelem. Pedig a kerti garnitúrák kiválasztása egyben jelentős pénzügyi döntés. Ha szem előtt tartjuk, hogy egy bútorszett hosszú éveken át szolgálja a családunkat, emellett növelheti ingatlanunk piaci értékét, jó úton járunk.

Read More »