Környezet

Beszáll a klímaváltozás elleni harcba az Amazon alapítója

Egymilliárd dollárt adományoz a klímaváltozás elleni harcra, fajmegőrzési programokra Jeff Bezos, az Amazon alapítója. Bezos közölte, hogy bejelentése az első része alapja háromrészes természetvédelmi stratégiájának, amely az ökoszisztémák helyreállítását és a élelmiszerrendszer átalakítását is szolgálni fogja.

Read More »

Napelemparkot tervez Balatonfűzfőre a Nitrokémia

Az egykori lőporgyár és vegyipari cég mára a legjelentősebb környezetvédelmi kármentesítési feladatokat ellátó vállalattá vált. A cég 100 éves jubileumi ünnepségén bejelentette, hogy a balatonfűzfői iparterületen, valamint a gyöngyösoroszi meddőhányón napelemparkot terveznek.

Read More »

Most először esett Grönland jégmezőinek csúcsán

Néhány óráig esett az eső a grönlandi jégmezők legmagasabb pontján - ilyen eddig még soha nem fordult elő, mivel a hőmérséklet normális körülmények között jóval fagypont alatti.⁠ Egyes kutatói előrejelzések szerint agresszív klímaügyi intézkedések hiányában a Jeges-tenger jégmezői 2050 nyarára teljesen elolvadhatnak.

Read More »

Megdőlhetett az európai melegrekord

A dél-szicíliai Siracusa közelében szerdán 48,8 Celsius-fokot mértek - számolt be róla a BBC hírportálja. Az olasz regionális hatóságok jelentését a Meteorológiai Világszervezetnek (WMO) is meg kell erősítenie.

Read More »

A brit kormányzat további környezetvédelmi intézkedéseket sürget

Az Egyesült Királyság több globális erőfeszítésre szólít fel, mivel az ENSZ szerint a világ felmelegedése gyorsabb, mint korábban becsülték. Az ENSZ ma közzétett jelentése arra figyelmeztet, hogy a következő egy-két évtizedben valószínűleg elérjük a 1,5 fokos felmelegedést, ha nem teszünk azonnali lépéseket.

Read More »

Elért egy hőerőművet a törökországi erdőtűz

Több mint egy héttel az első törökországi erdőtüzek kitörése után, csütörtökön még mindig tucatnyi helyen pusztítanak a lángok az ország délnyugati részében - közölte Bekir Pakdemirli török mezőgazdasági és erdészeti miniszter a Twitter-fiókján.

Read More »