Autó

Feltámadtak a dízelek Németországban

Közel ötödével nőtt áprilisban az újonnan forgalomba helyezett autók száma Németországban az egy évvel korábbihoz képest. A járműkategóriák között továbbra is a SUV-kivitel részaránya a legmagasabb.

Read More »

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

Erős negyedévet zárt a Volvo

Volvo XC60 Recharge

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »

Újabb árcsökkentésekre kényszerült a Tesla

Az elöregedő modellkínálat és a növekvő kínai konkurencia eredőjeként csökkenni kezdtek a Tesla eladásai, Európában például 8,5%-os mínusszal zárta a negyedévet az amerikai gyártó. Az eladások felpörgetése érdekében most újra árleszállításokba kezdett a cég.  

Read More »

Dobták az olcsó Tesla ötletét

A Reuters információi üzenetek szerint a Tesla lemondott a régóta ígért olcsó "népautó" megvalósításáról, mivel a kínai gyártók túl nagy konkurenciát jelentenek. 

Read More »