Autó

Elon Musk Kína ideális külföldi befektetője

Jelenleg Elon Musk lehet Kína legnépszerűbb amerikaija. Hogy miért? A válasz egyszerű: a Tesla-vezér még annál is többet adott a Kínai Kommunista Pártnak, mint amire az számíthatott. A barátság persze a vállalkozónak is megéri.

Read More »

Angliában épít akkumulátorgyárat a Tata Motors

Akkumulátorgyárat épít Angliában a Jaguar Land Rover (JLR) járműgyártó csoport tulajdonosa, a Tata Motors. A BBC brit közszolgálati médiatársaság szerdán ismertetett értesülése szerint a több milliárd font értékű beruházásról a Tata elnöke a jövő héten írja alá a hivatalos megállapodást Londonban a brit kormánnyal.

Read More »

Felpörgött a cseh autógyártás

Éves összehasonlításban 28,5 százalékkal 464 444-re nőtt az első négy hónapban a személyautók gyártása Csehországban - jelentette csütörtökön a cseh autóipari szövetség.

Read More »

Áprilisban is kitartott az uniós autópiac bővülése

Bár a 2023 januárjától áprilisig terjedő időszakban az uniós autópiac összességében 17,8%-kal nőtt és 3,5 millió új autót helyezte forgalomba, a növekedés viszonylagos. A tavalyi évhez képest egyértelmű a javulás, de az eladások még mindig 22,8%-kal alacsonyabbak a 2019 azonos időszakában mért értéknél.

Read More »

Berobbantak a német autópiacra a kínai gyártók

A Kínából Németországba exportált elektromos autók piaci részesedése az első negyedévben több mint megháromszorozódott, ami aggasztó jel a német autógyártók számára, akiknek nehéz lépést tartaniuk a gyorsan fejlődő kínai riválisokkal.

Read More »

Megszűnik a Mercedes CLS

A Mercedes-Benz augusztus 31-én befejezi a CLS-osztály gyártását - erősítette meg a vállalat. Nem tervezik a jelenlegi generációs CLS leváltását, vagyis az autó augusztusban a gyártással együtt megszűnik.

Read More »

Vallomással kerülné el a börtönt az Audi volt vezére

Rupert Stadler, az Audi volt vezérigazgatója kész beismerő vallomást tenni a Volkswagen-csoport dízelbotrányában játszott szerepéről felfüggesztett büntetésért és 1,1 millió euró kifizetésért cserébe. Stadlert azzal vádolják, hogy még azután sem állította le az érintett dízelautók európai értékesítését, hogy az amerikai hatóságok leleplezték a motormanipulációt.

Read More »

A Stellantis meglévő modelljein teszteli a szintetikus üzemanyagokat

A Stellantis autóipari csoport - amely többek között a Fiat, az Alfa Romeo, a Peugeot, a Citroen, az Opel és a Dodge márkák tulajdonosa, 28 különböző típusú, belsőégésű motorján elkezdte tesztelni a szintetikus e-üzemanyagokat. Amennyiben a teszt sikerrel zárul, a váltás segíthet a meglévő európai modellkínálat szén-dioxid-mentesítésében.

Read More »