Autó

Budapesten nyit szalont az Alpine

Szalont nyit Budapesten kora ősszel a Renault Group sportautó-márkája, az Alpine - tájékoztatta a Renault Hungária az MTI-t. A lépés része az Alpine új nemzetközi terjeszkedési stratégiájának.

Read More »

Gyári képeken az új Nissan Z

Az elmúlt években kérdéses volt, hogy készül-e még utód a Nissan legendás Z sorozatához, melynek modern változata a 350Z és a 370Z nevet viselték. A válasz megérkezett, itt az új Nissan Z, ezúttal kiegészítő szám nélkül, 400 lóerővel.

Read More »

Brutális áremelkedésekkel jár az elektromos átállás

Jelentősen drágulhatnak a német ipar termékei, az autógyártók akár tíz százalékkal emelhetik áraikat a Handelsblatt című német üzleti lap hétfői összeállítása szerint. A Coface hitelbiztosító szerint is nőni fognak az árak az elektromos járművekhez és azok akkumulátoraihoz használt fémek iránti növekvő kereslet miatt.

Read More »

Óriási növekedést mutat a kínai EV-szektor

Annak ellenére, hogy az összesített ipai termelési adat a vártnál gyengébb lett, az EV szektor továbbra is szárnyal Kínában. Az új energiával működő járművek termelésének bővülése júliusban elérte a 162,7 százalékot éves összehasonlításban.

Read More »

Továbbra is szenved a brit autópiac

A brit autógyártók és autókereskedők szövetsége közölte, hogy idén júliusban 123 296 új autót értékesítettek, 29,5 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál és 22,3 százalékkal kevesebbet az elmúlt egy évtized júliusi átlagánál.

Read More »

Maga mögött hagyta a válságidőszakot a Volkswagen

A cég az idei első hat hónapban több mint 5 millió járművet szállított ki, 28 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A működési nyereség rekordnagyságú, 11,4 milliárd euró lett, felülmúlva a 2019 első félévében, még a járvány előtt elért szintet is.

Read More »