Autó

Mire jó a tisztítógyurma az autóápolásban? (x)

Az autóápoláshoz számtalan kiegészítőt lehet használni. Ahhoz, hogy a jármű felülete igazán fényes legyen, az egyik legjobb megoldás a tisztítógyurma. Ez egy igazán hatékony eszköz, aminek a használata is nagyon egyszerű, a hatása pedig azonnal látszódni fog.

Read More »

Mégsem épül meg a VW tervezett akkumulátorgyára

"Tekintettel a piaci feltételekre, így például a csak akkumulátorról üzemelő elektromos autók piacának lassú felfutására, a cég egyelőre nem foglalkozik újabb akkumulátorgyártó telephely megnyitásával" - áll a Volkswagen cseh leányvállalata, a Skoda Auto közleményében.

Read More »

Felvizezték a brit klímapolitikát

A brit kormány öt évvel elhalasztotta a belsőégésű motorral felszerelt új járművek értékesítési tilalmát és az újonnan feltárt északi-tengeri lelőhelyeken sem tiltja meg a földgáz és nyersolaj kitermelését.

Read More »

A BMW bemutatta a jövő 3-as sorozatának előfutárát

A BMW bemutatta Vision Neue Klasse koncepcióautóját Münchenben, az IAA Mobility autókiállításon. A retro-futurisztikus koncepcióautó egy közelgő elektromos sportos szedán előzetese, amely várhatóan már a 2026-os modellévben a 3-as sorozattá alakulhat át.

Read More »

Fellendülőben az európai autópiac, a VW és a Tesla a két nagy nyertes

2023 első felében jelentősen, 17,9%-kal nőtt az új személygépkocsik európai uniós nyilvántartásba vétele, elérve az 5,4 millió darabot. Az elmúlt hónapok javulása azt jelzi, hogy az autóipar kezd kilábalni a világjárvány okozta ellátási zavarokból, az összértékesítés azonban még mindig 21%-kal alacsonyabb a 2019-es évhez képest.

Read More »

Utód nélkül szűnik meg a Ford Focus

A Ford már egy ideje szeretne megválni a németországi Saarlouisban található gyárától, és most úgy tűnik, találtak is egy vevőt, ami egyben azt is jelenti, hogy az itt gyártott Ford Focus is búcsúzik. 

Read More »

Felfüggesztett börtönt kapott az Audi volt vezetője

A müncheni tartományi bíróság kedden felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélte Rupert Stadlert, a német Volkswagen csoporthoz (VW) tartozó Audi autógyár igazgatótanácsának volt elnökét a VW dízelbotrányának eddigi legnagyobb szabású büntetőperében.

Read More »