Piaci körkép: kisebbségi tulajdonosként marad Oroszországban az Allianz

● Pluszban Európa
● A DE30 visszahúzódott a 14.575 pontos ellenállás alá
● Az Allianz csökkenti részesedését oroszországi érdekeltségeiben 

Emelkednek az európai részvénypiacok a hét utolsó napján, ugyanakkor a reggeli napi maximumoktól eltávolodtak az indexek, így már csak kisebb pluszok maradtak. A lengyel WIG20 (W20) teljesít a legjobban 0,7%-os erősödésével. A kereskedőknek érdemes észben tartaniuk, hogy az amerikai munkaerőpiaci jelentés (NFP) közzétételekor (14:30) rövid távon megnőhet az indexek volatilitása.

Nem sokat változott a DE30 technikai képe tegnaphoz képest. A német index újratesztelte a 14.575 pontnál húzódó ellenállási zónát, rövid időre fölé is került, de nem tudott felette maradni, így most újra az említett ellenállás alatt forog. Sok múlik azon, hogy ez csak egy kisebb elbizonytalanodás vagy az index hosszabb időre visszatér 14.575 pont alá.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Ha az utóbbi forgatókönyv valósul meg, akkor nem zárható ki a 14.330 pontos támasz újratesztelése. A rövidtávú kulcstámaszt lejjebb, 14.050 pont környékén a 200 periódusos mozgóátlag (lila vonal, H4 intervallum) és az overbalance szerkezet alsó határa jelöli.

Vállalati hírek

Az Allianz (ALV.DE) megegyezett az Interholding vállalattal oroszországi üzleteinek eladásáról. Az Interholding többségi részesedést szerez az orosz érdekeltségekben, az Allianz továbbra is megtart 49,9%-nyi tulajdonrészt. Az ügylet pénzügyi részleteit nem közölték, de az Allianz jelezte, hogy 400 millió eurós kapcsolódó veszteséggel számolnak az eredménykimutatásban.

A Reuters szerint a Rheinmetall (RHM.DE) nem kötelező érvényű ajánlatot tett az olasz Leonardo védelmi cég egyik üzletágában történő kisebbségi részesedés megszerzésére. Az ajánlat egy kis- és nagy kaliberű tengeri lövegeket gyártó egységre vonatkozik, a Rheinmetall 190-210 millió euró közé értékeli a megvásárolni kívánt részesedést.

Elemzői lépések

● Brenntag (BNR.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását „vétel”-re javította a Baader Helvea. A célár 102 euró.
● A Wacker Chemie (WCH.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását „tartás”-ra javította a Societe Generale. A célár 173 euró.
● A Rheinmetall (RHM.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását „vétel”-re javította a Warburg. A célár 240 euró.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »