Az amerikai szenátus megszavazta az Ukrajnának szánt 60,8 milliárd dolláros csomagot

Az amerikai szenátus elfogadta az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak nyújtandó 95 milliárd dolláros segélyről szóló törvényjavaslatot. A pénzeszközöket a következőképpen osztják szét: 60,8 milliárd dollár Ukrajnának, 26,4 milliárd dollár Izraelnek és 8 milliárd dollár Tajvannak.

 

A képviselőház múlt hét végén egy 95 milliárd dolláros csomagot fogadott el, amely Ukrajnának, Izraelnek és az Indo-csendes-óceáni térségnek nyújt támogatást.

A csomagban szereplő negyedik törvényjavaslat a Képviselőház más prioritásaival foglalkozott, köztük az Irán elleni szankciókkal és egy olyan intézkedéssel, amely a TikTok betiltásához vezethet.

Joe Biden elnök szombati nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a külföldi segélyekről szóló törvényjavaslatok képviselőházi elfogadása „egyértelmű üzenetet” küld Amerika vezető szerepéről a világnak.

https://www.instagram.com/p/C5_minEpByN/

Ezen a héten kedden a Szenátuson is sikerült átvinni a csomagot, a végső szvazaásnál 79-18 lett az iegenek és neme aránya. 15 republikánis szsvazott a törvényjavaslat ellen.

Forrás: CNN / Kitekintő

Hozzászólások ()

Friss hírek