Újabb árcsökkentésekre kényszerült a Tesla

Az elöregedő modellkínálat és a növekvő kínai konkurencia eredőjeként csökkenni kezdtek a Tesla eladásai, mind Európában, mind globálisan 8,5%-os mínusszal zárta a negyedévet az amerikai gyártó. Az eladások felpörgetése érdekében most újra árleszállításokba kezdett a cég.  

 

A Tesla csökkentette árait a főbb piacokon, többek között az Egyesült Államokban, Európában és Kínában, a visszaeső eladások felpörgetése és az egyre növekvő készletek leépítése érdekében.

A Tesla Kínában 14 000 jüannal ( mintegy 1 930 dollárral) 231 900 jüanra (32 000 dollár) vette vissza a megújult Model 3 induló árát – derült ki a cég hivatalos weboldalán vasárnap megjelent információkból.

Németországban az autógyártó 40 990 euróra csökkentette a hátsókerék-hajtású Model 3 árát a korábbi 42 990 euróról, az Egyesült Államokban pedig még pénteken jelentették be, hogy 2000 dollárral alacsonyabbak lesznek a Model Y, a Model X és a Model S járművek indulóárai.

A modellek árai mellett a Tesla szombaton egyharmadával, a korábbi 12 ezerről 8 ezer dollárra csökkentette az Egyesült Államokban a Full Self-Driving, azaz FSD nevű vezetéstámogató szoftver árát – ami a neve ellenére továbbra sem teljes önvezetési funkciót takar.

Kép forrása: Tesla

Elon Musk, a Tesla alapítója és vezérigazgatója abban bízik, hogy az önvezetési technológia jelentős bevételi forrássá válik a jövőben. Az önvezető képességgel kapcsolatos célját azonban évek óta nem sikerült elérnie, a technológia egyre nagyobb szabályozási és jogi ellenőrzés alatt áll.

A Tesla holnap, piaczárás után teszi közzé negyedéves gyorsjelentését, de az utóbbi hónapokban érkező negatív hírek már megtépázták az árfolyamot, a 2021-es csúcson rövid ideig még 400 dollár felett is forgó részvény a tavaly decemberi 250 dollárról mára 140 dollár közelébe esett.

Forrás: Automotive News Europe

Hozzászólások ()

Friss hírek