A foodpanda anyacége búcsúzik a DAX indextől

● Emelkednek az európai részvénypiacok
● A DE30 újra a 14.575 pontos szintet támadja
● A Beiersdorf veszi át a Delivery Hero helyét a DAX indexben

A kedvező ázsiai zárás után az európai tőzsdék is erősödnek az új hét első napján, a főbb indexek 1% körüli pluszban nyitottak, majd tovább emelkedtek. A  holland AEX (NED25) teljesít a legjobban a kontinensen, már 1,6%-os nyereséget mutat, az orosz részvényindexek viszont – egyedüliként – csökkennek. A kereskedőknek érdemes észben tartaniuk, hogy a likviditás ma szűkösebb lehet, mivel a norvég, svéd, svájci és magyar piacok ünnep miatt zárva tartanak.

Újra a 14.575 pontos ellenállási zóna áttörésével próbálkozik ma a DE30, a német index pénteken felpattant a rövidtávú trendvonalról, és folytatta emelkedő mozgását, mely ma is kitart. Jegyezzük meg, hogy a nagy fordított fej-váll alakzat még mindig él – az árfolyam nem érte el a 15.200 pontos célárat, de a 14.240 pontnál húzódó nyakvonal alá sem tért vissza, ami érvénytelenítené az alakzatot.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A 14.575 pontos szint áttörése így erős vételi jelzés lenne, amelyet követően az emelkedés begyorsulhat. Ilyen forgatókönyv esetén a februári lokális mélypontokkal jelzett 14.950 pontos zóna lehet a bikák következő célpontja.

Vállalati hírek

A Deutsche Boerse bejelentette a főbb német részvényindexek szerkezetének újabb átalakítását. A Beiersdorf (BEI.DE) a közepes kapitalizációjú cégeket tömörítő MDAX indexből átkerül a DAX indexbe, a foodpanda ételkiszállító anyacégének, a Delivery Hero-nak a  (DHER.DE) helyére, utóbbi pedig ezentúl az MDAX indexben kap helyet. Az Encavis (ECV.DE) a kisebb tőzsdei cégeket tartalmazó SDAX-ból feljebb kerül az MDAXba, és átveszi a Hypoport (HYQ.DE) helyét. A változások 2022. június 20-án lépnek hatályba.

A Bloomberg riportja szerint a német pénzügyminisztérium hajlandó lenne megválni a Commerzbankban (CBK.DE) meglévő részesedésétől. Erre azonban csak akkor kerülhetne sor, ha a részvény árfolyama tovább emelkedne, és az új tulajdonos beleegyezne, hogy a bank székhelye továbbra is Németországban lenne, támogatva ezzel a német gazdaságot. Németország állítólag már meg is keresett több európai bankot az ötlettel, de az ügylet vélhetően csak az ukrán leányvállalat helyzetének rendezése után valósulhatna meg.

A Mercedes-Benz Group (MBG.DE) közel egymillió, 204 és 2015 között gyártott járművet kénytelen visszahívni a fékek lehetséges hibája miatt. A visszahívás az ML és GL széria sportváltozatait érinti, melyekből világszerte 993 ezer, Németországban 70 ezer darabot értékesített a gyártó.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »