Mostantól Spanyolországba is szabadon lehet utazni

Spanyolország eltörölte a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat a schengeni övezet állampolgáraival szemben – derült ki a hivatalos spanyol állami közlönyben (BOE) csütörtökön megjelent rendelkezésből.

Az egészségügyi minisztérium határozatának értelmében a dél-európai országba érkezőktől az úti okmányokon kívül nem kérnek más dokumentumot; nem kell bemutatni oltási igazolványt, gyógyulási igazolást vagy negatív teszteredményt.

Az egészségügyi ellenőrzést ugyanakkor fenntartják a schengeni övezeten kívüli országokból érkezőkkel szemben, akik számíthatnak például testhőmérséklet-mérésre. A beutazást azonban számukra is megkönnyítették a múlt héten, így a belépéshez már elég egy 24 órán belüli antigén teszt vagy egy 72 óránál nem régebbi PCR-teszt negatív eredményének bemutatása.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Megszünteti a beutazási korlátozásokat Olaszország

Minden korlátozást feloldottak Szlovéniában

Az egészségügyi minisztérium a járványhelyzet javulásával indokolta döntését. A tárca legutóbb, kedden közölt jelentése szerint négy nap alatt 34 ezer új fertőzöttet regisztráltak a dél-európai országban. Százezer emberből két hét alatt átlagosan 663-an betegedtek meg, négy nappal korábban számuk még 728 volt.

A szaktárca tájékoztatása szerint kevesebb szorulnak kórházi kezelése a fertőzés miatt, számuk a pénteki 7300-ról keddre 6800-ra csökkent.

Aktív koronavírus-fertőzöttek száma Spanyolországban. Forrás: Worldometers

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »