Folytatódnak a béketárgyalások, emelkedik a DE30

● Pluszban forognak az európai piacok
● Semleges státuszt vállalna Ukrajna a béke érdekében
● Az E.ON (EOAN.DE) kisebb nyereségre számít 2022-ben

Közel kéthetes csúcsra emelkedtek az európai tőzsdék ma délelőtt annak reményében, hogy sikerül előrehaladást elérni az orosz-ukrán béketárgyalásokon. Az orosz külügyminiszter Lavrov közölte, hogy egy lehetséges békemegállapodás részei már körvonalazódnak, amiben Kijev komolyan fontolgatja, hogy semleges státuszt vállalna. Ezt az információt ugyanakkor nem erősítette meg az ukrán fél. Érdemes felidézni, hogy Lavrov korábbi állításai üres szavaknak bizonyultak, így a mai információkat is érdemes fenntartással kezelni.

A piaci hangulatot javítja ma Kína azon állítása is, miszerint a piacot segítő intézkedések bevezetésére törekszenek. Ma több dologra is figyelniük kell a befektetőknek, az ukrán elnök beszélni fog az amerikai kongresszus előtt, Joe Biden amerikai elnök is felszólal, valamint friss makroadatok is érkeznek, köztük az amerikai kiskereskedelmi értékesítés, este pedig következik a Fed kamatdöntése.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A DE30 tegnap felpattant az emelkedő trendvonalról és áttörte a 14.097 pontnál lévő lokális ellenállást, ami most már támaszként szolgál. Ma is kitart a kedvező hangulat, az index egy komolyabb ellenállási szintet közelít, melyet a 2020 novemberében indult emelkedő szakasz 38,2%-os Fibonacci visszatérési szintje jelöl. Ha azonban itt az eladók meg tudják állítani az emelkedést, akkor egy újabb csökkenő hullám indulhat az említett 14.097 pontos támasz felé.

Vállalati hírek

Az E.ON (EOAN.DE) részvényei közel 3%-ot estek, miután Németország legnagyobb energiavállalata bejelentette, hogy a 2022-es nyereséget 7,6 milliárd euróra várják, szemben a 2021-ben elért 7,9 mrd euróval. A csökkenés oka az Északi Áramlat 1 gázvezetékkel kapcsolatos bizonytalanság, a cég ugyanis az ukrajnai háborúra adott válaszlépésként leállította a gázbeszerzéseket a Gazprom európai kereskedőcégeitől – közölte szerdán az E.ON vezérigazgatója, Leonhard Birnbaum.

A BMW (BMW.DE) az orosz agresszió és az emiatt bekövetkezett termelésleállások nyomán csökkentette 2022-es működési profit előrejelzését. Az autógyártó az EBIT szerinti nyereséghányadot most 7-9% közé várja, szemben a korábbi 8-10% közötti előrejelzéssel.

A Mercedes-Benz AG (MBG.DE) 2%-kal emelkedik ma, miután az autógyártó vezérigazgatója bejelentette, hogy nem fogja csökkenteni befektetésit az elektromos autó üzletágban annak ellenére sem, hogy az orosz-ukrán háború miatt megnövekedett az árnyomás a beszállítói láncoknál.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek