BMW

Piaci körkép: tarol a Volkswagen Kínában

A Volkswagen éves összehasonlításban 19%-kal növelte az autóátadások számát februárban, amely így 651.600 járművet tett ki. A februárban világszerte átadott összes autó egyharmada Kínában talált gazdára.

Read More »

Piaci körkép: Kínába tart az Allianz

Második napja jelentős mínuszban forognak az európai piacok, a kockázatkerülő hangulat immár globálisan is tapasztalható. Az Allianz megkapta az engedélyt egy vagyonkezelő szervezeti egység felállítására Kínában.

Read More »

A járvány rosszul érintette a nagy német autógyártókat

Jelentősen csökkent a nagy német autógyártók értékesítése tavaly, miután a koronavírus-járvány kirobbanása és a terjedését fékező intézkedések gyakorlatilag hónapokra megbénították a világgazdaságot, és egyebek között az autószalonok is bezárni kényszerültek.

Read More »

A Tesla a világ ellen

A Tesla részvényei most kerültek be az S&P 500 részvényindexbe, nem is kicsi súllyal. Az elektromos autógyártó a hatodik legnagyobb cég lett a patinás indexben, az árbevétel és a profit tekintetében ugyanakkor eléggé kilóg a lóláb.

Read More »

Piaci körkép: történelmi csúcsa közelében a DAX

Magasabban forognak az európai tőzsdék, miután a Fed nem határozott meg időkeretet a monetáris szigorítás megkezdésére és elkötelezte magát az eszközvásárlások folytatása mellett. Éves összehasonlításban 14%-kal csökkentek novemberben az európai autóeladások, főleg a briteknél volt nagy a zuhanás.

Read More »

Piaci körkép: még többet fizethet a Bayer a Monsanto-perek miatt

Magasabban forognak az európai indexek annak köszönhetően, hogy javult a globális piaci hangulat az amerikai elnökválasztás előtt. A BMW tegnap bejelentette, hogy a következő NEXTGEN virtuális eseményen, november 11-én, bemutatják az iNext elektromos jármű végleges dizájnját - a modellt a cég a Tesla Model 3 kihívójának tekinti.

Read More »

Piaci körkép: óvatosak a tőzsdék az elnökjelölti vita előtt

Némi gyengeséget mutatnak ma az európai piacok, ami talán egy mai, nagy kockázatú eseménynek köszönhető, európai idő szerint éjjel 3 órakor kezdődik ugyanis az első amerikai elnökjelölti vita. Trump és Biden egy 90 perces vitában feszül majd egymásnak, ami megbillentheti az előzetes felmérések szerinti állást.

Read More »