BMW

Piaci körkép: csalóka az európai autópiac májusi növekedése

Alacsonyabban mozognak az európai részvénypiacok csütörtökön, a tegnap esti héja hangvételű Fed bejelentés után. A szigorúbb monetáris politika ugyanakkor általában kedvez a bankoknak, mert rendszerint a profitszintek növekedéséhez vezet, így a DAX-komponensek közül ma a Deutsche Bank teljesít a legjobban.

Read More »

Piaci körkép: fontos technikai szinten a DAX

Negyedik napja tart az eladási hullám a DAX (DE30) piacán, a német index 2021. február 25-e óta először esett az 50 napos mozgóátlag alá. Tekintve, hogy 15.440 pontnál egy duplatető alakult ki a grafikonon, a 14.800 pontos zóna a mintázat nyakvonalaként szolgál.

Read More »

Piaci körkép: ereszkedik a csúcsokról a DAX

A legtöbb európai blue chip index enyhe nyereséggel kezdte a mai napot, de a pozitív hangulat nem tartott sokáig, mostanra minden főbb európai tőzsdemutató mínuszba került. A BMW tegnap piaczárás után tette közzé előzetes eredményszámait 2021 első negyedévére vonatkozóan.

Read More »

Kínában is fújják az elektromos buborékot

Ahhoz már mindenki hozzászokott, hogy az amerikai Tesla értékeltsége az egekben jár, piaci kapitalizációja meghaladja az összes többi fontosabb autógyártó együttes értékét, miközben az eladási darabszámokban - és a nyereségességben - még lenne hova fejlődni a konkurensekhez képest. Azonban Kínában sem jobb a helyzet.

Read More »

Piaci körkép: tarol a Volkswagen Kínában

A Volkswagen éves összehasonlításban 19%-kal növelte az autóátadások számát februárban, amely így 651.600 járművet tett ki. A februárban világszerte átadott összes autó egyharmada Kínában talált gazdára.

Read More »

Piaci körkép: Kínába tart az Allianz

Második napja jelentős mínuszban forognak az európai piacok, a kockázatkerülő hangulat immár globálisan is tapasztalható. Az Allianz megkapta az engedélyt egy vagyonkezelő szervezeti egység felállítására Kínában.

Read More »

A járvány rosszul érintette a nagy német autógyártókat

Jelentősen csökkent a nagy német autógyártók értékesítése tavaly, miután a koronavírus-járvány kirobbanása és a terjedését fékező intézkedések gyakorlatilag hónapokra megbénították a világgazdaságot, és egyebek között az autószalonok is bezárni kényszerültek.

Read More »