Robotizált fűnyírás – Ma már ez is természetes! (x)

Amikor megérkeznek a tavaszi záporok, szinte új életet lehelnek a kert, udvar növényeibe. A “téli álmot alvó” talaj is felébred és termékeny földdé változik, amely képes befogadni a magokat. Nem véletlen, hogy a fű ebben az időszakban nő a leggyorsabban, ami okoz némi kellemetlenséget is, különösen akkor, ha nem igazán tudunk időt szánni a rendszeres karbantartásra. 

Amennyiben az elektromos és a benzines fűnyíró sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, akkor tarts velem és tudd meg, hogy miért érdemes robotfűnyíróra cserélni őket!

Fűnyírás – Hogyan és mivel?

Vannak, akik néhány perc alatt összecsapják a munkát, mondván, hogy a fű úgyis visszanő és semmi nem látszik majd a formájából. Ezzel szemben mások a nyírást, vágást is alaposan szeretnék elvégezni.

Valójában az rajtunk áll, hogy milyen típusú fűnyíró gépet választunk, de sok dologtól függhet. Például a terület jellegétől, adottságaitól, na meg persze a szabadidőnk mennyiségétől is.

Mi lenne az ideális nyírási magasság? 3,5-5 cm körül saccoljuk, az viszont biztos, hogy a túl rövid és a túl hosszú gyep sem jó! Éppen ezért legfeljebb a pázsit magasságának harmadát szokták levágni.

Modern fűnyírók nyomában

A robotfűnyíró ma már szinte minden háznál megtalálható, hiszen ez az okos kis szerkentyű sok munkát spórol meg nekünk. Sokan úgy gondolják, hogy ez az új kor vívmánya, azonban nem is sejtik, hogy immáron egy 20 éves fejlesztéssel állnak szemben.

De mit is kell tudni a robotfűnyíróról? Ez a készülék nem más, mint egy két keréken guruló, kicsi robot, amely akkumulátor segítségével működik. Ha az aksi lemerül, akkor a fűnyíró a dokkolóállomás felé veszi az irányt.

Természetesen ezek között is találkozhatunk különféle kategóriákba sorolható darabokkal. Ha szeretnéd végre te is megkönnyíteni a kerti munkát, akkor az AutomataÖntözőrendszer.com robotfűnyíró kínálatában mindenképpen szét kell nézned!

Az okos fűnyírás létezik!

Nem nehéz a fűnyírás, ha kéznél vagy egy robotfűnyíró, amelynek köszönhetően akár zónákat is kialakíthatunk. Ilyen módon elkerülhető, hogy a gép ütközzön valamivel. Az okos fűnyírás azonban ennél többről szól. A mai robotgépek már nem hagyják abba a munkát azért, mert elered az eső vagy mert beesteledik. Az viszont igaz, hogy a termék hiába vízálló, ha alulról éri víz, akkor az árthat neki!

A termékeket Wi-fi, Bluetooth kapcsolat segítségével irányíthatjuk, s bármikor módosíthatunk a beállításokon is. Ráadásul amiatt sem kell aggódnunk, hogy valaki eltulajdonítja az okosszerkezetet, mivel az csak a dokkolóállomással együtt képes működni. Továbbá GPS és PIN-kódos funkcióinak köszönhetően még követheted is a robot aktuális helyzetét!

Látod? Egy robotfűnyíróval csak jól jársz, szerezd be még a tavaszi munkálatok megkezdése előtt!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »