Piaci körkép: emelkedik Európa az inflációs adatok előtt

● Folytatják emelkedésüket az európai tőzsdék
● A DE30 16 ezer pont fölé jutott
● A TeamViewer közzétette előzetes eredményeit

Magasabban forognak az európai részvénypiacok szerdán, az emelkedő mozgás a hétfői eladási hullám után indult meg, és ma is folytatódik, a német DE30 már 16.000 pont fölé jutott. A lengyel WIG20 (W20) és az orosz RTS (RUS50) a két legjobban teljesítő index, mindkettő 1,4%-os nyereségben áll, a nyugat-európai tőzsdék 0,4 – 0,8% közötti pluszban forognak. A mai nap kulcsfontosságú eseménye az amerikai fogyasztói infláció publikálása lesz kora délután, ami a volatilitás emelkedését okozhatja a piacokon.

Forrás: xStation5

A DE30 néhány sikertelen próbálkozás után végül átjutott a 16.000 pontos ellenállási zónán, ugyanakkor ezt követően meg is állt a felfelé tartó mozgás. Az index kisé visszacsúszott, de az említett 16 ezres szinten támaszra talált, amit a lokális piaci geometria is megerősített. Ha a bikák meg tudják védeni ezt a szintet, következhet a 16.100 pont, mint következő cél. A részvények mozgása hevesebbé válhat az amerikai inflációs adat közlésekor (14:30).

Vállalati hírek

A Reuters riportja szerint a Cerberus Capital Management teljesen kiszállhat a német bankszektorból. A befektetési társaság tegnap bejelentette, hogy csökkenti részesedését a Commerzbankban (CBK.DE) és a Deutsche Bankban (DBK.DE). A cikk szerint a Cerberus a két bank egyesülésére számítva vásárolt részvénycsomagokat mindkét vállalatban még 2017-ben, mivel azonban az egyesülés nagyon valószínűtlenné vált, megválna a pakettektől.

A TeamViewer (TMV.DE) közzétette 2021 negyedik negyedévére vonatkozó előzetes eredményszámait. A társaság a számlázott összegek 20%-os növekedéséről számolt be az előző évhez képest, az előfizetők száma pedig 2021 végére elérte a 627 ezret, ami 7,3%-os bővülés éves összehasonlításban. A cég közölte, hogy a teljes 2021-es év vonatkozásában 548 millió eurós számlázott bevételt és 254-257 millió euró közötti kiigazított EBITDA szerinti eredményt lát. A teljes jelentést 2022. február 2-án teszik közzé.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a TeamViewer (TMV.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek