Piaci körkép: újra 16 ezer pont közelében a DAX

● Raliznak az európai részvénypiacok
● A DE30 újra a 16 ezer pontos szint tesztelésére készül
● A HelloFresh új részvény-visszavásárlási programot indít

Emelkednek kedden az európai tőzsdék, megpróbálják ledolgozni a hétfői veszteségeket. A blue chip indexek többsége 1% feletti pluszban forog, a lengyel WIG20 (W20) és az orosz RTS (RUS50) teljesítenek a legjobban, 1,8%-os emelkedéssel, míg a spanyol IBEX (SPA35) és a brit FTSE 100 (UK100) lemaradtak és mindössze 0,6%-kal erősödnek.

Jerome Powell ma 16 órakor jelenik meg az amerikai szenátus előtt, újrajelölésének megerősítése lesz a meghallgatás apropója. Beszédének szövegét már előzetesen közölték, így várhatóan nem okoz megugrást a volatilitásban.

A DE30 ma újra megpróbál a kulcsfontosságú ellenállási zóna fölé törni. Ezt a zónát a legutóbbi emelkedés 23,6%-os visszatérési szintje jelöli, amit erősít a 200 órás mozgóátlag (lila vonal) és korábbi árreakciók is. Jegyezzük meg, hogy ha a bikák át tudják tolni az indexet ezen az akadályon, akkor magasabb csúcsot rajzol az árfolyam, ami arra utalna, hogy a korrekciós szakasz véget ér.

Forrás: xStation5

Másrészről, ha vevőknek mégsem sikerülne az áttörés és az index visszahúzódna, akkor a 15.870 pontos szinten mutatott reakció lesz kritikus. Egy 15.870 pontról történő elpattanás az inverz fej-váll alakzat jobb vállának lenne tekinthető.

Vállalati hírek

A Deutsche Bank (DBK.DE) és a Commerzbank (CBK.DE) részvényei mínuszban forognak ma, miután a Cerberus Capital Management csökkenti részesedését a két vállalatban. A Cerberus 25,3 millió darab Commerzbank részvényt kíván eladni 7,46 eurós ajánlati áron, valamint 21 millió Deutsche Bank részvényt 12,06 eurós árfolyamon. A Cerberusnak körülbelül 3%-nyi részesedése volt a Deutsche
Bankban és mintegy 5%-nyi részesedése a Commerzbankban a bejelentés előtt és mindkét vállalt esetében a részesedés harmadának értékesítését tervezi.

A Delivery Hero (DHER.DE) az egyik legjobban teljesítő indexkomponens ma, a társaság közölte, hogy ételüzletága várhatóan 2022 második felében eléri a nyereségességi pontot. A Delivery Hero 2022 negyedik negyedévében 0 és 100 millió euró közötti eredményre számít.

A HelloFresh (HFG.DE) bejelentette, hogy részvény-visszavásárlási programot indít és 250 millió euró értékig, vagyis a kintlévő részvények 2,4%-ig saját részvényeket fog vásárolni piaci árakon. Az ügyletet két szakaszban, egyenként 125 millió eurós vásárlásokkal bonyolítják le, az első szakasz ma kezdődik.

Elemzői lépések

● A Continental (CON.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “semleges”-re javította a Citi. A célár 105 euró.
● A Nemetschek (NEM.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “egyenlő súlyozású”-ra rontotta a Barclay’s. A célár 100 euró.
● Az Adidas (ADS.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “felülteljesítő”-re javította az RBC. A célár 325 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a HelloFresh (HFG.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: éves mélypontján a DAX

Jelentős eladási hullám bontakozott ki a hét utolsó kereskedési napján az európai részvénypiacokon, a DE30 több mint 2%-kal került lejjebb és közel kétéves mélypontra jutott. Az eleve borús hangulatot a német BMI adatok rontották tovább.

Read More »