Erősen megcsappant az autógyártás Spanyolországban

Spanyolországban tavaly több mint félmillióval kevesebb gépjárművet gyártottak 2019-hez képest – olvasható a spanyol gépjárműgyártók szövetségének (ANFAC) honlapján közzétett közleményben.

A múlt évben 2,27 millió jármű készült el a spanyolországi gyárakban, ami 19,6 százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábbi eredményhez viszonyítva.

A szervezet emlékeztetett: a koronavírus-járvány miatt 2020 tavaszán másfél hónapra teljesen leállt a spanyol autóipar, a várható veszteségeket azonban némileg mérsékelte, hogy az év utolsó négy hónapjában megélénkült a külföldi kereslet.

2020-ban több mint 1,9 millió járművet exportáltak, 15,5 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Az első számú felvevőpiac Franciaország volt, amelyet Németország, az Egyesült Királyság, Olaszország és Törökország követ – utóbbi az egyetlen, ahol az eladások emelkedtek. Ezzel szemben a belföldi gépjármű-eladások 32,3 százalékkal zuhantak tavaly 2019-hez képest.

Az ANFAC ebben az évben mérsékelt növekedésre, de továbbra is a 2019-es adatoktól elmaradó eredményre számít a járványügyi helyzet okozta bizonytalanság miatt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »