Spanyolország

Idén sem futhatnak a bikák Pamplonában

Pamplona városában idén is elmarad a hagyományos bikafuttatás, amelyet minden évben a város védőszentjének, San Fermínnek a tiszteletére rendezett ünnepségsorozat részeként tartanak meg - jelentette be Enrique Maya polgármester hétfői sajtótájékoztatóján.

Read More »

Újabb gyanús, trombózisos eseteket találtak Spanyolországban

A spanyol gyógyszerügynökség (AEMPS) két újabb trombózisos esetet vizsgál az AstraZeneca-vakcinával kapcsolatban. Sajtóinformációk szerint egy 43 éves tanárnőről van szó, aki kedden hunyt el és nem volt fennálló betegsége. Az oltást március 3-án kapta meg, néhány órával az oltás beadása után már rosszul érezte magát, pár nappal később pedig vérrögöt találtak az agyában.

Read More »

Továbbra is áll a bál Katalóniában

Katalóniában egy hét után sem csitulnak a tüntetések Pablo Hasél rapper szabadon engedéséért; szerdára virradóra ismét összetűzések voltak a rendőrök és a demonstrálók között Barcelonában.

Read More »

A járvány padlóra küldte a spanyol gazdaságot

Példátlan mértékben, 11 százalékkal esett vissza a spanyol gazdaság teljesítménye 2020-ban éves összevetésben a koronavírus-járvány miatti korlátozások hatására - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteki előzetes beszámolójában.

Read More »