Spanyolország

Már Spanyolországban jár Ursula von der Leyen

Az Európai Bizottság elfogadta Spanyolország koronavírus-járvány utáni helyreállítási tervezetét - jelentette be Ursula von der Leyen bizottsági elnök szerdán Madridban, a spanyol kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Read More »

Javította növekedési előrejelzését a spanyol jegybank

A Banco de Espana legutóbbi, márciusi előrejelzésében még úgy számolt, hogy a spanyol gazdaság 2023 közepére érheti el újból a koronavírus járvány előtti szintet, most azonban már 2022 végére teszi a gazdaság helyreállásának idejét. Idénre 6,2%-os, a jövő évre 5,8%-os GDP-növekedést prognosztizál.

Read More »

Idén sem futhatnak a bikák Pamplonában

Pamplona városában idén is elmarad a hagyományos bikafuttatás, amelyet minden évben a város védőszentjének, San Fermínnek a tiszteletére rendezett ünnepségsorozat részeként tartanak meg - jelentette be Enrique Maya polgármester hétfői sajtótájékoztatóján.

Read More »

Újabb gyanús, trombózisos eseteket találtak Spanyolországban

A spanyol gyógyszerügynökség (AEMPS) két újabb trombózisos esetet vizsgál az AstraZeneca-vakcinával kapcsolatban. Sajtóinformációk szerint egy 43 éves tanárnőről van szó, aki kedden hunyt el és nem volt fennálló betegsége. Az oltást március 3-án kapta meg, néhány órával az oltás beadása után már rosszul érezte magát, pár nappal később pedig vérrögöt találtak az agyában.

Read More »