koronavírus

Negyedik hullámtól tartanak a Delta variáns miatt Németországban

A 22. héten már 6,2 százalék volt a Delta variáns aránya az elemzett pozitív leletek között, ami csaknem duplája az egy héttel korábbi 3,7 százaléknak. Teljesen biztos, hogy a Delta kiszorítja a többi vírusváltozatot, és legkésőbb őszre a járvány alakulását meghatározó befolyásra tesz szert - nyilatkozott a német immunológiai társaság főtitkára.

Read More »

Vakcinatöbblet Romániában, alig jelentkeznek az oltásra

A 19,3 milliós lakosságú Romániában eddig 4 millió 580 ezer ember kapott legalább egy adag oltást, de a beoltottak száma már csak napi 15 ezerrel emelkedik, azaz a lakosság több mint 75%-a eddig nem kérte az oltást vagy jelenleg még nem oltható. 4 millió 245 ezernek pedig teljes a beoltottsága, azaz a lakosság több mint 75%-a eddig nem kérte az oltást.

Read More »

90% feletti hatékonyságot mutat a Novavax új Covid-vakcinája

Rendkívül hatékony a Novavax amerikai biotechnológiai vállalat által kifejlesztett, koronavírus elleni kétdózisú vakcina - derült ki a vállalat által hétfőn nyilvánosságra hozott kísérleti eredményekből. A harmadik negyedévben benyújtják a hatósági engedélyezéshez szükséges kiegészítéseiket, majd havi 100-150 millió adag oltóanyagot terveznek legyártani.

Read More »

Érdeklődés hiányában megakadt az oltási kampány az USA-ban

Joe Biden május elején jelentette be, hogy az Egyesült Államok nemzeti ünnepéig, a július 4-ei függetlenség napjáig a felnőtt lakosság 70 százalékának legalább egy adag vakcinát beadnak, de fennáll a veszélye, hogy az ország nem tudja teljesíteni az elnök által kitűzött célt, mivel az oltások iránti érdeklődés jelentősen visszaesett.

Read More »

Nagy ünneplés volt tegnap Olaszországban, lekerültek a maszkok

Tegnap este játszották le Rómában a 2020-as labdarúgó EB nyitómérkőzését, ahol az olaszok 3-0-ra legyőzték a török válogatottat. A győzelmet követően meglehetősen felszabadult volt a hangulat az utcákon, a maszkok egészségügyi szerepe is eléggé lecsökkent, tekintve, hogy az állon hordva nem igazán véd a vírustól.

Read More »

Digitális védettségi igazolást vezet be Németország

Bevezetik Németországban az okostelefonra fejlesztett védettségi igazolást, amellyel az Európai Unió teljes területén tanúsítható a védettség az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegségtől (Covid-19) - jelentették be csütörtökön Berlinben.

Read More »