Jól indította az évet a BMW

Növelte eladásait az év első hónapjában a BMW, de kevesebb autót értékesített prémium kategóriás német konkurenseinél, a Mercedes-Benz és Audi márkáknál.

A BMW AG konszern keddi közleménye szerint januárban 169 ezer autót adott el a BMW és Mini márkákból, 3,8 százalékkal többet mint egy évvel korábban. BMW márkából 3,4 százalékkal több, 148 ezer kelt el az év első hónapjában.

A BMW prémium kategóriás német konkurensei, a Mercedes és az Audi több autót értékesítettek januárban, 193 ezret, illetve 149 ezret.

Harald Krüger a BMW vezérigazgatója a német Manager Magazin lapnak adott interjúban kijelentette, hogy 2020-ra a Mercedes megelőzését tűzték ki célul. A Mercedes 2016-ban ütötte ki a BMW autógyárat a német prémium márkák eladási ranglistájának éléről.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »