Piaci körkép: új történelmi csúcsra ugrott a DAX

  • Új történelmi csúcson a DE30
  • Az Allianz eladta orosz érdekeltségét
  • A Siemens Energy-t felminősítette a Citi

 

A csütörtöki kereskedés a befektetői hangulat jelentős javulását hozta az európai piacokon, a német DE30 ma több mint 1%-os emelkedést mutat, és új történelmi csúcsra emelkedett.

A piacokon tapasztalható optimizmus főként a Wall Street tegnapi ralijának köszönhető, melyet az amerikai adósságplafon körüli optimista megjegyzések generáltak. Joe Biden amerikai elnök határozottan jelezte, hogy az Egyesült Államok visszafizeti adósságait, a tárgyalások haladnak és vasárnap, a G7-csúcstalálkozóról visszatérve bővebb beszámolót tud majd adni. A republikánus McCarthy, a képviselőház képviselője szintén jelezte, hogy a fizetésképtelenség kimondása nem szerepel az opciók között, és a héten megállapodásra lehet jutni.

DE30 grafikon

A német blue chip indexen alapuló határidős kontraktus (DE30) jegyzése erőteljes pluszban forog ma és új történelmi csúcson jár.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek 

Az Allianz biztosító (ALV.DE) véglegesítette az oroszországi üzletág többségi tulajdonának eladásáról szóló megállapodást. A társaság nem közölt pénzügyi részleteket a tranzakcióról, de annyi tudható, hogy a Zetta Insurance nevű cég lett a vevő. Az Allianz részvényei közel 1%-kal emelkednek ma.

A BMW (BMW.DE) mind Kínában, mind Európában tervezi gyártani egy új elektromos osztály járműveit. Ennek a tervnek a megvalósítása mintegy 1,3 milliárd eurós befektetést igényel. A BMW várhatóan 2025-ben dobja piacra az új járműosztályt. A vállalat részvényei jelenleg több mint 2,5%-os pluszban forognak.

A Siemens Energy (ENR.DE) részvényei több mint 2,7%-kal erősödnek ma arra a hírre, hogy a Citigroup „vétel”-re javította a vállalat részvényeire adott ajánlását. Indoklásában a bank főként a Siemens Gamesa javuló üzleti kilátásait említette, a leányvállalat már az idei év második felében nyereséges lehet.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Nagy Márton szerint nem lesz új bankadó

A bankszektorban extraprofit képződik, ami miatt indokolható lenne az eddigieknél nagyobb extraprofitadó kivetése, új bankadó bevezetése. Erre a pénzre viszont jelenleg a gazdaságnak nagyobb szüksége van, mint a költségvetésnek, emiatt a kormány azt várja el a bankoktól, hogy nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a hitelezés helyreállítása érdekében.

Read More »

Szeptemberben is gyenge a német üzleti környezet

Az ifo konjunktúraindex szeptemberben a várt 85,2 pontnál jobb lett ugyan, 85,7 pont, de így is elmaradt az előző havi 85,8 ponttól. A csökkenés elsősorban az aktuális üzleti környezet romló megítélésének tulajdonítható, miközben a kilátások megítélése kevésbé bizonyult borúlátónak, mint az előző hónapban.

Read More »