Izrael több mint 300 millió dollárért ad el fegyvereket Hollandiának

Izrael fennállásának első fegyvermegállapodását írta alá Hollandiával több mint 300 millió dollár (mintegy 105 milliárd forint) értékben – jelentette csütörtökön a helyi védelmi minisztérium.

Izrael 305 millió dollárért ad el tüzérségi fegyvereket Hollandiának. Joáv Galant védelmi miniszter közleménye szerint az üzlet egyszerre erősíti a két ország kapcsolatát és Izrael helyzetét a világban.

Már korábban is adtak el izraeli fegyvereket és védelmi felszereléseket Hollandiának, de eddig ezeket az üzleteket magáncégek között, nem pedig kormányközi szerződések keretében kötötték meg.

A megállapodást Jaír Kulasz, az izraeli védelmi minisztérium nemzetközi együttműködésért felelős osztályának igazgatója, holland részről pedig a Holland Királyi Hadsereg parancsnoka, Martin Wijnen látta el kézjegyével.

https://www.instagram.com/p/CsYT68BohGK/

Az ügylet húsz darab, az izraeli Elbit Systems nevű izraeli védelmi cég által gyártott PULS nevű tüzérségi rendszerről és a hozzájuk tartozó lőszerekről szól. Az öt évre szóló szerződés tartalmazza a holland katonák kiképzését és a rendszer használatának további támogatását is.

A PULS rendszer egyaránt képes nem irányított és precíziós irányítású rakéták kilövésére 12 kilométeres és 300 kilométeres hatótávolság között.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »