Piaci körkép: ma már szeretik a Deutsche Bankot a befektetők

  • Erősen indította a hetet Európa
  • A Deutsche Bank a versenytársait is felfelé húzza
  • A Jefferies megemelte előrejelzését a Salzgitter és a HeidelbergCement részvényekre

Egyértelmű emelkedést hozott a hét első kereskedési napja a német tőzsdén jelen lévő legnagyobb vállalatoknál. A befektetők figyelme elsősorban a Deutsche Bank (DBK.DE) papírjaira irányul, melyek több mint 4,4%-os pluszban forognak ma. A bankpapír ezzel elkezdte ledolgozni a múlt heti eladási hullám okozta veszteséget, mely a bank CDS felárának megugrása miatt indult el. Ma beszédeket tartanak a Bank of England, az EKB és a Fed jegybankárai, melyekre szintén érdemes figyelni.

Az Ifo Intézet által közölt üzleti hangulati mutatók a vártnál jobban alakultak márciusban. A fő index 93,3 pont lett a várt 91 ponttal szemben (előző hó: 91,1 pont), a jelenlegi helyzet megítélését tükröző alindex 95,4 pont lett (várt: 94,1 pont, előző hó: 93,9 pont), míg az üzleti várakozások alindexe 91,2 pontra javult (várt: 88,3 pont, előző hó: 88,4 pont)

DE30 grafikon

Javult a hangulat hétfőn a német részvénypiacon, a DE30 határidős jegyzése jelenleg a 78,6%-os Fibonacci szint alkotta ellenállást teszteli.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • A Salzgitter (SZG.DE) részvényei több mint 6,6%-kal erősödnek ma annak nyomán, hogy a cég megemelte 2023-ra vonatkozó értékesítési előrejelzését. A vállalat hozzátette, hogy bizakodó a 2023-as üzleti hátteret illetően.
  • A Jefferies a korábbi tartásról vételre javította a HeidelbergCement (HEI.DE) részvényeire adott ajánlását. A felminősítés okaként a költségek és profithányadok alakulását említették. A papírok célárát a korábbi 61,3 euróról 96,9 euróra emelte a Jefferies.
  • A szélturbina-szektorban tapasztalható optimizmus nyomán a HSBC megemelte a Siemens Energy (ENR.DE) papírokra vonatkozó ajánlását. A korábbi tartásról vételre változtatta ajánlását a HSBC, a célárat pedig 19-ről 24 euróra emelte. A vállalat részvényei közel 4,5%-os pluszban forognak ma.
  • Nyomás alatt forognak ma a német tömegközlekedéshez és légiforgalomhoz köthető cégek a az országos dolgozói sztrájkok miatt. A Verdi szakszervezet 10,5%-os béremelést követel a közalkalmazotti szektor dolgozóinak. A frankfurti repülőtér ma zárva tart.

Németország megállapodást ért el az Európai Unióval a belsőégésű motorral szerelt személygépjárművek 2035 utáni értékesítéséről. A korábban tervezett teljes tiltás helyett a rendelet alól mentességet kapnak a kizárólag szintetikus üzemanyagot használó járművek.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Védelmi ipari program indulhat jövőre az unióban

Kihívást jelent az EU azon ígéretének teljesítése, mely szerint tavaszig leszállít egymillió 155 milliméteres lőszert Ukrajnának, a vállalás teljesítése "valamivel több időt vesz igénybe" - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az Európai Védelmi Ügynökség éves konferenciáján.

Read More »