Piaci körkép: ma már szeretik a Deutsche Bankot a befektetők

  • Erősen indította a hetet Európa
  • A Deutsche Bank a versenytársait is felfelé húzza
  • A Jefferies megemelte előrejelzését a Salzgitter és a HeidelbergCement részvényekre

Egyértelmű emelkedést hozott a hét első kereskedési napja a német tőzsdén jelen lévő legnagyobb vállalatoknál. A befektetők figyelme elsősorban a Deutsche Bank (DBK.DE) papírjaira irányul, melyek több mint 4,4%-os pluszban forognak ma. A bankpapír ezzel elkezdte ledolgozni a múlt heti eladási hullám okozta veszteséget, mely a bank CDS felárának megugrása miatt indult el. Ma beszédeket tartanak a Bank of England, az EKB és a Fed jegybankárai, melyekre szintén érdemes figyelni.

Az Ifo Intézet által közölt üzleti hangulati mutatók a vártnál jobban alakultak márciusban. A fő index 93,3 pont lett a várt 91 ponttal szemben (előző hó: 91,1 pont), a jelenlegi helyzet megítélését tükröző alindex 95,4 pont lett (várt: 94,1 pont, előző hó: 93,9 pont), míg az üzleti várakozások alindexe 91,2 pontra javult (várt: 88,3 pont, előző hó: 88,4 pont)

DE30 grafikon

Javult a hangulat hétfőn a német részvénypiacon, a DE30 határidős jegyzése jelenleg a 78,6%-os Fibonacci szint alkotta ellenállást teszteli.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • A Salzgitter (SZG.DE) részvényei több mint 6,6%-kal erősödnek ma annak nyomán, hogy a cég megemelte 2023-ra vonatkozó értékesítési előrejelzését. A vállalat hozzátette, hogy bizakodó a 2023-as üzleti hátteret illetően.
  • A Jefferies a korábbi tartásról vételre javította a HeidelbergCement (HEI.DE) részvényeire adott ajánlását. A felminősítés okaként a költségek és profithányadok alakulását említették. A papírok célárát a korábbi 61,3 euróról 96,9 euróra emelte a Jefferies.
  • A szélturbina-szektorban tapasztalható optimizmus nyomán a HSBC megemelte a Siemens Energy (ENR.DE) papírokra vonatkozó ajánlását. A korábbi tartásról vételre változtatta ajánlását a HSBC, a célárat pedig 19-ről 24 euróra emelte. A vállalat részvényei közel 4,5%-os pluszban forognak ma.
  • Nyomás alatt forognak ma a német tömegközlekedéshez és légiforgalomhoz köthető cégek a az országos dolgozói sztrájkok miatt. A Verdi szakszervezet 10,5%-os béremelést követel a közalkalmazotti szektor dolgozóinak. A frankfurti repülőtér ma zárva tart.

Németország megállapodást ért el az Európai Unióval a belsőégésű motorral szerelt személygépjárművek 2035 utáni értékesítéséről. A korábban tervezett teljes tiltás helyett a rendelet alól mentességet kapnak a kizárólag szintetikus üzemanyagot használó járművek.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Csehországban az átlagbérnél 30%-kal magasabb lesz a tanárok fizetése

Az országos bruttó átlagbérek legalább 130 százalékára emelkedik jövő januártól a pedagógusok havi fizetése Csehországban. A vonatkozó törvények módosításait a képviselőház korábbi igenje után csütörtökön a felsőház, a szenátus is elfogadta. A jogszabály életbe lépéséhez most már csak az államfő aláírása szükséges, ami ebben az esetben csak formalitás.

Read More »