Deutsche Bank

Piaci körkép: nem fizet osztalékot a Continental

A Bild riportja szerint Angela Merkel német kancellár egy négy szakaszból álló enyhítési folyamattal fejezné be a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szigorításokat. A Continental a veszteséges tavalyi év után nem javasol osztalékfizetést.

Read More »

Piaci körkép: új történelmi csúcson járt a DAX

Pluszban járnak az európai részvénypiacok hétfőn az ázsiai tőzsdei kereskedés idején elért erős emelkedést követően, ugyanakkor a nyereség egy részét azóta visszaadták az indexek. A Dialog Semiconductor nagy mozgásban van ma a felvásárlási hírek nyomán.

Read More »

Piaci körkép: 2014 óta először nyereséges a Deutsche Bank

Az európai részvénypiacok a pozitív tartományban járnak ma is, annak ellenére, hogy Ázsiában borús hangulatban telt a kereskedés, a legtöbb index mínuszban zárt. A Bayer közölte, hogy egy felülvizsgált kártérítési tervet terjeszt elő az amerikai bíróságon a Roundup perek károsultjaival történő megegyezés érdekében.

Read More »

Egekben a DAX az év első kereskedési napján

A Bild riportja szerint Németország január végéig tervezi meghosszabbítani a lezárásokat, amik az eredeti tervek szerint január 10-ig tartanának. A kérdésről ezen a héten várható döntés, de a piacokat ez egyelőre nem foglalkoztatja.

Read More »

Piaci körkép: kiszáll a Pumából az egyik nagytulajdonos

A DAX tett egy tétova próbálkozást a 12.800 pont és a kora augusztusi emelkedés 50%-os visszatérési szintje által alkotott ellenállási zóna felfelé történő áttörésére, de az index a reggeli nyitás után hamar vissza is húzódott e sáv alá, így a vevők most az esést próbálják megállítani.

Read More »

Piaci körkép: halálkereszt a DAX grafikonján

Magasabban kezdték a hetet az európai piacok, a főbb indexek enyhe nyereséget mutatnak. A DAX a 13.000 pontos szint áttörésével próbálkozik, de mindeddig nem sikerült meghatározó kitörést produkálnia, a grafikonon viszont megjelent a halálkereszt.

Read More »

DAX-elemzés: erős nyitás után visszaestek a német részvények

Az európai piacok jelentős emelkedéssel kezdték a hetet, a pozitív nyitást az okozta, hogy a befektetők a központi bankok támogatására számítanak a koronavírus okozta gazdasági károk mérséklésében. Ugyanakkor a többlet likviditás nem gyógymód a vírusra, így a hirtelen emelkedés rövid életű lehet.

Read More »