Deutsche Bank

Piaci körkép: nyomott forgalommal indul a hét

Vegyes hangulatban, nyomott forgalom mellett indították a hetet az európai indexek, mivel a brit és amerikai piacok ma ünnep miatt zárva tartanak. Ezen a héten számos új makroadatot publikálnak, köztük az eurózóna és Németország friss inflációs és munkanélküliségi adatait.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »

Piaci körkép: nem fizet osztalékot a Continental

A Bild riportja szerint Angela Merkel német kancellár egy négy szakaszból álló enyhítési folyamattal fejezné be a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szigorításokat. A Continental a veszteséges tavalyi év után nem javasol osztalékfizetést.

Read More »

Piaci körkép: új történelmi csúcson járt a DAX

Pluszban járnak az európai részvénypiacok hétfőn az ázsiai tőzsdei kereskedés idején elért erős emelkedést követően, ugyanakkor a nyereség egy részét azóta visszaadták az indexek. A Dialog Semiconductor nagy mozgásban van ma a felvásárlási hírek nyomán.

Read More »

Piaci körkép: 2014 óta először nyereséges a Deutsche Bank

Az európai részvénypiacok a pozitív tartományban járnak ma is, annak ellenére, hogy Ázsiában borús hangulatban telt a kereskedés, a legtöbb index mínuszban zárt. A Bayer közölte, hogy egy felülvizsgált kártérítési tervet terjeszt elő az amerikai bíróságon a Roundup perek károsultjaival történő megegyezés érdekében.

Read More »

Egekben a DAX az év első kereskedési napján

A Bild riportja szerint Németország január végéig tervezi meghosszabbítani a lezárásokat, amik az eredeti tervek szerint január 10-ig tartanának. A kérdésről ezen a héten várható döntés, de a piacokat ez egyelőre nem foglalkoztatja.

Read More »