Piaci körkép: 3 hónapos mélyponton a DAX

● Esik Európa, a DE30 2%-kal került lejjebb
● A DE30 az emelkedő trnedvonalat teszteli 12.700 pontnál
● Az Adler Group elnöke szerint a cég felszámolása is opció

Mínuszban forognak az európai tőzsdék csütörtökön a borús ázsiai kereskedést követően. A mindig jelen lévő recessziós félelmeken túl nincs különösebb egyértelmű oka a mai csökkenésnek, de az európai blue chip indexek 1% feletti veszteséget mutatnak. A német DE30 már több mint 2%-ot esett, míg az orosz részvénypiacon 6-7%-os a zuhanás.

A német DE30 rosszul kezdte a mai napot, az index letörte a legutóbbi lokális mélypontot 12.800 pont környékén, és jelenleg a középtávú emelkedő trendvonalat teszteli. Ennek áttörése megnyitná az utat a kora márciusi mélypontok felé 12.400 pont környékén. Ezt a zónát a 2020 novemberében indult emelkedő szakasz 78,6%-os visszatérési szintje is jelzi és kulcstámasznak tekinthető.

Forrás: xStation5

Az ezt követő támaszszint már 11.750 pontnál húzódik, melyet a járvány előtti árreakciók jelölnek ki. A részvénypiaci hangulat nagyon borús, még a Kínából érkező kedvező adatok sem tudták megtámasztani aa globális indexeket.

Vállalati hírek

Az Audi, a Volkswagen (VOW1.DE) leánycége bejelentette, hogy 19,2 millió dollárt fektet be a brazil Parana megyében az ott lévő üzem újraindítása céljából. Az évi 4000 autó előállítására képes gyárban még 2020-ban állt le a termelés.

A Grand City Properties (GYC.DE) bejelentette, hogy részvényenként 0,834 eurós osztalékot fog fizetni, ami több mint 6%-os osztalékhozamnak felel meg.

Az Adler Group (ADJ.DE) részvényei több mint 6%-kal csökkennek, miután a cég elnöke jelezte, hogy a bankba került ingatlancég számára a felszámolás, azaz a vagyontárgyak eladása is egy felmerült opció a kialakult helyzet kezelésére.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Volkswagen (VOW1.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek