Piaci körkép: 13 ezer pont alá esett vissza a DE30

● Mínuszban az európai részvénypiacok
● A DE30 a 13.000 pontos szintet teszteli
● A Continental (CON.DE) emelkedik az Exane felminősítésére

Követik az amerikai piacok tegnapi és az ázsiai tőzsdék ma reggeli negatív teljesítményét és mínuszban forognak az európai részvénypiacok ma délelőtt. A csökkenés egész Európára kiterjed, a német DE30 az egyik leggyengébben teljesítő index, mely 1,7%-ot esett és éppen a 13.000 pontos támaszt teszteli.

A DE30 tegnap másodszor sem tudta áttörni a piaci geometria felső határa által jelölt ellenállást 13.290 pontnál, ma reggel pedig egy erős visszahúzást láthattunk, melynek során az index 13 ezer pont környékére tért vissza.

Forrás: xStation5

Legutóbb a 12.975 pontos swing szint hozott fordulatot az ármozgásban és ha ez most is így lenne, akkor a grafikonon kirajzolódhat egy fordított fej-váll alakzat jobb válla. Ennek a mintázatnak a nyakvonala 13.330 pont lenne, amit a legutóbbi lokális csúcsok jelölnek. Ennek a forgatókönyvnek az életbe lépéséhez azonban először az esésnek kellene véget érnie.

Vállalati hírek

Arno Arntlitz, a Volkswagen (VOW1.DE) pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a piacok jelenlegi volatilitása mellett sem tervezik elhalasztani a Porsche márka tőzsdei bevezetését, ami 2022 negyedik negyedévében esedékes. Egy másik interjúban Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója közölte: a vállalat arra számít, hogy az elektromos autók gyártási darabszámában 2022 második felében már azonos szintre kerülnek a Teslával, miután a félvezetőhiány enyhülése várható.

A Verbio Vereinigte BioEnergie (VBG.DE) 5%-kal erősödik ma az eredménybecslések megemelése nyomán. A cég immár 500 millió euró körüli EBITDA szerinti eredményt vár a 2021/2022-es pénzügyi évre, köszönhetően a továbbra is erős keresleti oldalnak A cég korábbi előrejelzésében még 430 millió eurós EBITDA-várakozás szerepelt.

Elemzői lépések

● A Continental (CON.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “felülteljesítő”-re javította az Exane. A célár 91 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Continental (CON.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek