Piaci körkép: újra pirosban Európa

● Mínuszban az európai tőzsdék
● Tovább esett a DE30
● Az Infineon (IFX.DE) a kedvező eredményere ellenére csökken

Alacsonyabban kezdték a hetet az európai részvénypiacok, folytatva a pénteki csökkenő mozgást. A német, francia és brit blue chip indexek 1% körüli mínuszban járnak a kínai lezárások és szigorú egészségügyi korlátozások okozta globális növekedési aggodalmak miatt. Eközben Putyin várt ünnepi beszéde az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború igazolására fókuszált, ami kissé lehűtötte azt a várakozást, hogy az orosz elnök szavaival tovább súlyosbítja a konfliktust.

Pénteki záróára alatt kezdte a mai napot a DE30, majd a vevők megpróbálták felfelé nyomni az árfolyamot, de ez az emelkedés rövid életű volt és az ár hamar visszatért reggeli minimumszintjére, a 13.600 pontos fő ellenállás alá.

Forrás: xStation5

Amíg az árfolyam e szint alatt tartózkodik, újabb csökkenő hullám indulhat a 13.300 pontnál lévő fő támasz felé. Ez a szint egybeesik az ék alakzat alsó határával és a 2020 novemberében indult emelkedő szakasz 61,8%-os Fibonacci visszatérési szintjével.

Vállalati hírek

Európa legnagyobb chipgyártója, az Infineon (IFX.DE) újra megemelte 2022-es eredményvárakozását, immár 13,5 milliárd eurós árbevételre számítanak, ami 0,5 mrd euróval haladja meg a februárban közzétett becslést. A cég negyedéves árbevétele 4%-kal nőtt az előző három hónaphoz képest, a vállalat a globális félvezetőhiányból profitál. Az Infineon pluszban indította a napot, de a vevők lendülete kifulladt és az árfolyam visszatért az enyhén emelkedő trendvonalhoz.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Infineon (IFX.DE) és a Deutsche Post (DPW.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek