Piaci körkép: 15%-kal kevesebb autót adott el a Mercedes

● Emelkedésben az európai indexek
● A DE30 megpróbál visszatérni a 14.200 pontos árzóna fölé
● A Munich Re nem biztosítja a kelet-afrikai olajvezetéket

Pluszban forognak az európai részvénypiacok csütörtökön, a hajnali ázsiai kereskedés során látott gyengeség elmúlt, így a mai napon már nyereséget mutatnak a főbb európai blue chip indexek. A spanyol IBEX (SPA35) teljesít a legjobban 1,3%-os erősödésével, míg a lengyel WIG20 (W20) kissé lemaradt, 0,6%-kal csökken. A gazdasági naptár ma nem tartalmaz nagy horderejű adatközléseket, az EKB ülésének jegyzőkönyvét teszik közzé 13:30-kor, de ez ritkán okoz komolyabb mozgásokat az indexekben.

A DE30 tegnap leesett a 14.200-14.250 pontos támaszzóna alá, ezzel az index értéke március 16. óta a legalacsonyabb szintre süllyedt. Technikai szemszögből nézve ez egy komoly fejlemény, mivel az említett támasz letörése egyben a piaci geometria alsó határának letörését is jelentette.

Forrás: XTB
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Ez arra utalhat, hogy a rövidtávú trend megfordult. Másrészről viszont a 14.200 pont alá történő letörést nem követte masszív eladási hullám, hanem a 14.045 pontos swing szintnél megállt az esés, innen fordult az árfolyam, ma pedig újra a 14.200-14.250 pont közötti ársáv áttörésével próbálkozik az index.

Vállalati hírek 

A Bloomberg cikke szerint az Airbus (AIR.DE) 60 repülőgépet szállított le márciusban, így a 2022 első negyedévében átadott gépek száma elérte a 140-et. Ez növekedés ugyan a tavalyi első negyedévben átadott 125 géphez képest, de ha az Airbus tartani szeretné az idei évre kitűzött 720-as átadott darabszámot, akkor a második negyedévtől jelentősen fel kell pörgetnie a kiszállításokat. Az Airbus hivatalosan holnap közli az átadott gépek darabszámát.

A Mercedes-Benz Group (MBG.DE), korábbi nevén Daimler, bejelentette, hogy a Mercedes márkájának eladásai éves összehasonlításban 15%-kal csökkentek 2022 első negyedévében 501.600 darabra.

A Munich Re (MUV2.DE) közölte, hogy nem vesz részt a Kelet-Afrikában tervezett 900 kilométer hosszú olajvezeték biztosításában. Az Uganda és Tanzánia között tervezett csővezeték építése 2025-ben kezdődhet, de a Munich Re az ESG (Environmental, Social, and Governance – azaz Környezeti, Szociális és Kormányzati) értékelés elvégzése után úgy döntött, hogy nem biztosítja a projektet.

Elemzői lépések

● A Deutsche Boerse (DB1.DE) részvényeire „semleges” ajánlást adott ki a Credit Suisse. A célár 164 euró.

Forrás: XTB

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek