Piaci körkép: fontos középtávú támasznál jár a DAX

● Túlnyomórészt mínuszban forognak az európai piacok
● A DE30 15 ezer pont környékén jár
● A Lufthansa felfüggesztette ukrajnai járatait

A legtöbb európai index mínuszban kezdte a kereskedést az új hét elején, egyedül a brit FTSE 100 (UK100) emelkedik jelenleg 0,2%-kal, a többi európai index stagnál vagy esik. Az orosz-ukrán feszültség ma is napirenden van, az orosz állami média nemrég jelentette, hogy egy Ukrajnából kilőtt lövedék eltalált egy határőr posztot Rosztov körzetben. Ukrajna keleti részéből szintén arról számoltak be, hogy a harcok hevesebbé váltak a hétvégén és mindkét oldalról jelentettek sérülteket is.

Az ukrán kormányerők és az oroszok által támogatott szeparatisták között folytatódó harcokról szóló jelentések nyomán ma reggel újra megközelítette a 15 ezer pontos szintet a DE30. Az index most próbálkozik egy kulcsfontosságú középtávú támasz letörésével, amit a 15.070 pontos szint és a 2020-as amerikai elnökválasztás után indult emelkedő szakasz 23,6%-os visszatérési szintje jelöl.

Forrás: XTB
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Az elmúlt hónapokban az index már többször próbálkozott ennek a támasznak a letörésével, de az eddigi próbálkozások fals mozgásoknak bizonyultak. A kereskedőknek érdemes figyelniük a mai záróárat, mert ha az említett támasz alatt fejezi be a napot a DE30, az a piac további gyengeségét jelezheti.

Vállalati hírek

Egy brit bíróság arra utasította az Airbus (AIR.DE) vállalatot, hogy néhány hétre függessze fel azt a döntését, miszerint felmondja a Qatar Airways 6 milliárd dolláros megrendelését. A döntés eredményeképpen az Airbus nem fogja tudni korai kiszállítással értékesíteni az eredetileg a Qatar Airways-nek szánt gépeket – legalábbis az áprilisi meghallgatásig biztosan nem. További hír, hogy az Airbus egy szintén 6 milliárd dollár értékű megrendelést kapott Kuwait Airways-től, 31 darab új repülőgép leszállítására.

A Lufthansa (LHA.DE) bejelentette, hogy az orosz-ukrán feszültség növekedése miatt felfüggeszti kijevi és odesszai járatait. A felfüggesztés a mai naptól érvényes és legalább jövő hétfőig, február 28-ig tart. Hasonló lépéseket tettek korábban más európai légitársaságok is.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek