Piaci körkép: lefordult a 16 ezer pontos ellenállásról a DAX

● Vegyesen mozog Európa
● A DE30 sikertelenül próbálkozott a 16.000 pontos szint áttörésével
● Az Adidas 1 milliárd euró értékben tervez saját részvény vásárlásokat 2022 első negyedében

Vegyesen forognak az európai tőzsdék az új hét kezdetén az ázsiai térség vegyes teljesítménye után. A német DE30 tesztelte a 16.000 pontos területet a mai kereskedés elején, de nem tudta azt áttörni és később törölte napi nyereségét. Az orosz RTS ma a legjobban teljesítő index, az osztrák részvények pedig a leginkább lemaradóak.

A DE30 ma reggel megpróbált átjutni a 16 ezer pontos árzónán, de sikertelenül. Az emelkedés az 50 órás mozgóátlagnál (zöld vonal) szakadt meg, innen az index csökkenni kezdett. A ma reggeli nyitás után látott éles esést egy duplaalj alakzat  állította meg 15.870 pontnál.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Nem zárható ki, hogy az index most oldalirányban kezd mozogni a 15.850 – 16.000 pont közötti sávban, amíg nem érkezik egy nagyobb mozgást kiváltó esemény. Powell holnapi meghallgatása és a szerdán érkező amerikai inflációs adat is ilyen lehet, de a befektetőknek egyelőre a fent említett kereskedési sávra érdemes figyelniük.

Vállalati hírek

A Delivery Hero (DHER.DE) bejelentette, hogy 150 millió dollárni részesedést adott el a latin-amerikai kiszállító cégben, a Rappiban. A Delivery Hero továbbra is rendelkezik 7,9%-nyi részvénnyel a vállalatban. A német cég megfelelő értékeltség esetén idővel a maradék részesedéstől is meg kíván válni.

Az Adidas (ADS.DE) bejelentette, hogy 1 milliárd dollárnyi saját részvény visszavásárlását tervezi az idei első negyedévben. a 4 milliárd eurós részvény-visszavásárlási program részeként.

Elemzői lépések

● A BMW (BMW.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását „vétel”-re javította a Goldman Sachs. A célár 123 euró.
● Az E.ON (EOAN.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását „semleges”-re rontotta a Goldman Sachs. A célár 13 euró.
● Az Adidas (ADS.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását „tartás”-ra rontotta a HSBC. A célár 280 euró.
● Az Infineon (IFX.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását „vétel”-re javította a Citi. A célár 48 euró.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »