Új hibrid vírusvariánst találtak Cipruson

Egy ciprusi kutató felfedezte a koronavírus egy olyan törzsét, amelyben a delta és az omikron variáns jegyei egyaránt felismerhetők – írja a CNBC a Bloomberg értesüléseire hivatkozva.

Leondios Kostrikis, a Ciprusi Egyetem biológus professzora “deltakron”-nak nevezte el az új vírustörzset, lévén az a delta genomon az omikron-féle genetikai jegyeket is magában hordozza.

A jelentés szerint Kostrikis és csapata eddig 25 ilyen vírusos esetet talált. Azt egyelőre túl korai megmondani, hogy van-e ennél több eset, illetve hogy az új mutánsnak milyen hatásai lehetnek. A professzor magánvéleménye mindenesetre az, hogy a rendkívül fertőző omikron variáns ezt a változatot is kiszorítja majd.

Forrás: CNBC / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

11 havi mélyponton az euróövezeti BMI

A vártnál minimálisan nagyobb mértékben lassult az euróövezet gazdasági teljesítménynövekedése januárban, tizenegy hónapja a legkisebb emelkedést mutatta a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzési menedzser indexének hétfőn ismertetett előzetes értéke.

Read More »

Kiürítik a kijevi amerikai nagykövetséget

A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben. Az amerikai belügyminisztérium felszólította a Kijevben lévő amerikai nagykövetségen dolgozók családtagjait, hogy hagyják el az országot, mivel az orosz támadás bármikor megkezdődhet.

Read More »

Leave a Reply