Meg(v)eszi a Woltot a Doordash

Az amerikai DoorDash Inc. és a finn Wolt Enterprises OY közös szerdai bejelentése szerint az amerikai vállalat teljes egészében, részvénykibocsátásos konstrukcióban megvásárolta a finn vállalatot.

A tranzakciós részvényárfolyam mintegy 7 milliárd euróra teszi a Wolt piaci tőkeértékét, azaz nagyjából a háromszorosára, mint amennyi a cég éves forgalma. A felek 2022 első felére várják a tranzakció véglegesítését a szokásos felügyeleti jóváhagyások megszerzése esetén.

Az akvizícióval 22 európai ország piaca nyílik meg az egyébként is gyors ütemben terjeszkedő DoorDash előtt, és ezzel összesen 700 millióra emelkedik működési területének  lakosságszáma. A DoorDash az európai terjeszkedés előtt már az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és Japán 7 ezer városában állt élelmiszerfutár-szolgáltatásával ügyfelei rendelkezésére. A piaci elemzők az idén 65 százalékos forgalomnövekedést várnak a DoorDash-től.

Az élelmiszer házhozszállítással foglalkozó amerikai DoorDash Inc. részvénye szerdán közel 20 százalékkal emelkedett a tőzsdén kívüli forgalomban azt követően, hogy bejelentette a finn Wolt megvásárlását. Az amerikai piacok nyitása után kissé visszaesett, de jelenleg is 14%-os pluszban forog.

Forrás: MTI / XTB

 

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply