Rekordévre készül az Allianz

Rekordnagyságú működési nyereséget vár az idei évre az Allianz csoport, a világ egyik vezető biztosítója és vagyonkezelője, amely történetének eddigi legjobb harmadik negyedéves eredményéről számolt be szerdán közzétett gyorsjelentésében.

A müncheni székhelyű vállalat teljes díjbevétele a harmadik negyedévben 34,3 milliárd eurót tett ki, ami 9,5 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 31,4 milliárd eurót. A vállalat működési eredménye 11,3 százalékkal, 3 milliárd 236 millió euróra emelkedett, adózott eredménye 4,6 százalékkal, 2 milliárd 229 millió euróra kúszott fel.

A részvényesekre jutó nyereség 2,3 százalékkal, 2,11 milliárd euróra nőtt, az egy részvényre jutó nyereség hígított értéke pedig 5,01 euróra ugrott az egy évvel korábbi 4,89 euróról. Elemzők valamivel kisebb, 2,04 milliárd eurós nyereségre számítottak. A júliusi európai árvizek 400 millió euróval csökkentették az eredményt.

Az idei első háromnegyed évben az Allianz bevételei 5,0 százalékkal, 110,1 milliárd euróra, működési eredménye 27,2 százalékkal, 9,89 milliárd euróra, nyeresége pedig 38,9 százalékkal, 5,23 milliárd euróra emelkedett.

Az éves szintre kivetített saját tőke arányos megtérülés (RoE) 14,8 százalék volt az első háromnegyed évben, 3,4 százalékponttal javult az egy évvel korábbi 11,4 százalékhoz képest. A Szolvencia II. irányelv szerinti tőkemegfelelési mutató 207 százalékon állt szeptember végén, csakúgy mint egy évvel korábban.

Az első háromnegyed év kitűnő eredményeinek ismeretében a menedzsment tovább javította a működési nyereségre vonatkozó idei előrejelzését, és immár arra számít, hogy az üzemi eredmény eléri a 11 és 13 milliárd euró közötti sáv felső határát.

Az eredményeket azonban beárnyékolja, hogy az Egyesült Államokban több mint kéttucatnyi intézményi befektető beperelte az Allianzot, és hatmilliárd dollár kártérítést követel tőle, mert több befektetési alapja is elértéktelenedett tavaly tavasszal a koronavírus-járvány okozta tőzsdei pánik közepette. Az amerikai és a német hatóságok is vizsgálódnak az ügyben, és az Allianznak akár nyolcmilliárd dollárjába is kerülhet az ügy.

Forrás: MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »