Új tőzsdei elemzési sorozattal indulunk, jön a heti SURF

Rendszeres olvasóink már megszokhatták, hogy minden nap egy piaci körképpel jelentkezünk, melyben az aznapi eseményeken túl a német DAX (DE30) tőzsdeindex technikai elemzése is szerepel. Elemzési kínálatunk most egy újabb sorozattal bővül, érkeznek a heti SURF elemzések.

Míg az XTB által készített napi piaci körkép esetében legtöbbször a Fibonacci-szintek kerülnek elő, mint figyelendő támaszok és ellenállások, a SURF elemzéseknél egy részben hasonló, de más megközelítésű elemzési stratégia kerül bemutatásra.

Közös elem, hogy mind a Fibonacci-szintek meghatározásánál, mind a SURF stratégiánál a piacok egy fontos csúcsa és / vagy mélypontja jelenti a kiindulópontot, de míg a Fibonacci-vonalak horizontálisan helyezkednek el a kijelölt csúcspont és mélypont között és ezek között, illetve ezeken kívül határoz meg fontos támasz / ellenállás szinteket, addig a SURF stratégia érdekessége, hogy nem horizontális vonalakat, hanem csak és kizárólag sugár irányban kivetített ferde vonalakat használ egy-egy támasz / ellenállás szint meghatározásánál.

A SURF különlegessége, hogy a sugárirányú vonalak létjogosultságát maga a piaci mozgás igazolja vissza, amit a heti elemzésekben nagyon szépen lehet követni.

A Begyik Roland által működtetett PSR Youtube csatornán már 10 hete folyik a piacok elemzése, amelyből alább az utolsó két részt lehet megtekinteni, de ezentúl minden héten hétfőn jelentkezünk az új részekkel.

A kilencedik részben az EURUSD, GBPUSD, AUDUSD, USDJPY devizapárok és az EOS kriptovaluta mozgása kerül górcső alá:

A tizedik részben pedig visszatérnek a kilencedik részben szereplő instrumentumok, kiegészülve a DAX index elemzésével:

További elemzések és korábbi részek a PSR Youtube csatornán.

Kockázati felhívás
A fent látható elemzések általános információkon alapulnak. Bármely vélemény, elemzés, árszint vagy egyéb tartalom oktatási céllal, nem pedig befektetési ajánlatként kerül publikálásra. Bármely személy, aki ezen információkra támaszkodik kereskedési döntéseiben, csakis saját felelősségére teszi. Bármely tartalom közlése nem veheti figyelembe az egyén befektetési céljait, illetve az egyén pénzügyi helyzetét és szükségleteit. A múltból olvasott, elemzett információk, teljesítmények alapján nem lehet egyértelmű következtetéseket levonni a jövő eredményeit illetően. Minden személy, aki ezen tartalmak, információk alapján hozza meg befektetési döntéseit, csakis saját kockázatára teszi, weboldalunk nem vállal semmiféle felelősséget az oldalon szereplő elemzések segítségével meghozott befektetési döntésekkel kapcsolatosan.

Friss hírek

Nagy Márton szerint nem lesz új bankadó

A bankszektorban extraprofit képződik, ami miatt indokolható lenne az eddigieknél nagyobb extraprofitadó kivetése, új bankadó bevezetése. Erre a pénzre viszont jelenleg a gazdaságnak nagyobb szüksége van, mint a költségvetésnek, emiatt a kormány azt várja el a bankoktól, hogy nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a hitelezés helyreállítása érdekében.

Read More »

Szeptemberben is gyenge a német üzleti környezet

Az ifo konjunktúraindex szeptemberben a várt 85,2 pontnál jobb lett ugyan, 85,7 pont, de így is elmaradt az előző havi 85,8 ponttól. A csökkenés elsősorban az aktuális üzleti környezet romló megítélésének tulajdonítható, miközben a kilátások megítélése kevésbé bizonyult borúlátónak, mint az előző hónapban.

Read More »