Elképesztően szoros az amerikai elnökválasztás, győztes továbbra sincs

A péntek kora reggeli adatok alapján Joe Biden két kulcsfontosságú államban kezdi behozni Donald Trumpot: a 16 elektort adó Georgiában (itt egyébként jelenleg a demokrata politikus vezet) és a 20 elektori vokssal rendelkező Pennsylvaniában. A szavazatok összesítése azonban jelenleg is tart, a jelöltek több helyen továbbra is fej-fej mellett haladnak, ezért még bármi megtörténhet.

Az NBC News összesítése alapján Biden továbbra is 253 elektori szavazatnál tart, azonban amennyiben Pennsylvaniában ő nyer, ő lesz az Egyesült Államok következő elnöke.

Pénteken további eredmények várhatók, többek között Arizonából, ahol Trumpnak sikerült lejjebb faragnia Biden előnyéből, illetve Nevadából, ahol bár szűken, de Biden továbbra is vezet.

Noha Georgiában Bidennek csupán 917 szavazat az előnye, amennyiben ezt az államot ő viszi, mindössze egyetlen további elektorra lenne szüksége ahhoz, hogy megnyerje az elnökválasztást. Az államban egyébként 1992 óta nem nyert demokrata párti jelölt.

A szavazás jelenlegi állása az NBC News adatai alapján (helyi idő szerint péntek 4:30-kor). Kép forrása: NBC News / CNBC

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC / Kitekintő

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »