Joe Biden

Szerdán meghúzza a vörös vonalakat Biden

A NATO nem keresi a szembenállást Oroszországgal, de válaszlépéseket fog tenni, ha Moszkva folytatja ártalmas tevékenységét - jelentette ki Joe Biden amerikai elnök Brüsszelben hétfőn, két nappal a Vlagyimir Putyinnal tervezett csúcstalálkozó előtt.

Read More »

Nem keresi a konfliktusokat Joe Biden

Az Egyesült Államok nem törekszik konfliktusra Kínával és Oroszországgal - mondta a hét vezető ipari hatalom vasárnap véget ért angliai csúcstalálkozója után Joe Biden amerikai elnök. Biden szerint a nyugati demokráciák versenyben állnak a világ autokratikus rendszereivel, hozzátette ugyanakkor, hogy ez nem kizárólag Kínára értendő.

Read More »

Érdeklődés hiányában megakadt az oltási kampány az USA-ban

Joe Biden május elején jelentette be, hogy az Egyesült Államok nemzeti ünnepéig, a július 4-ei függetlenség napjáig a felnőtt lakosság 70 százalékának legalább egy adag vakcinát beadnak, de fennáll a veszélye, hogy az ország nem tudja teljesíteni az elnök által kitűzött célt, mivel az oltások iránti érdeklődés jelentősen visszaesett.

Read More »

Összefoglaló Joe Biden első 100 napjáról

Biden első 100 napját egyértelműen a koronavírus-járvány elleni küzdelem határozta meg. Mind a választópolgárok, mind pedig a politikai elemzők többsége sikeresnek ítéli a Biden-adminisztráció járványellenes lépéseit.

Read More »