Kína nyolc országgal szemben beutazási tilalmat vezetett be

Kína átmenetileg legkevesebb nyolc országból felfüggesztette a külföldiek beutazását az ottani járványhelyzet miatt – derül ki az érintett országokban állomásozó kínai nagykövetségek csütörtöki közleményeiből.

Kína franciaországi, olaszországi, oroszországi, indiai és bangladeshi külképviseletei a beutazási korlátozásról szóló tájékoztatást tettek közzé. Peking hasonló intézkedéseket vezetett be az Egyesült Királyságra, Belgiumra és a Fülöp-szigetektre vonatkozóan. A korlátozás a hazatérő kínai állampolgárokat nem érinti.

Kína március 28-án, a koronavírus-járvány globális elmérgesedése nyomán vezetett be beutazási tilalmat a külföldiekkel szemben, amely az életvitelszerűen ott élőkre is vonatkozott, emellett a nemzetközi légi járatok számát is korlátozta.

A beutazási tilalom alól későbbi enyhítéseknek köszönhetően kivételt élveznek a diplomaták, illetve a gazdasági, a tudományos, vagy a járvány elleni küzdelem területén kulcsfontosságúnak ítélt emberek. A korlátozásokat augusztus közepe óta fokozatosan enyhíteni kezdték, lehetőséget adva a beutazásra az érvényes kínai tartózkodási engedéllyel rendelkezőknek és a családegyesítésre jelentkezőknek.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »