Az Economist is brit EU-tagságot akar

  • A további brit EU-tagság mellett foglalt állást a The Economist.
  • „Miközben az olyanok, mint Donald Trump és Marine Le Pen gazdasági nacionalizmust és idegengyűlöletet szítanak”, a Brexit, vagyis Nagy-Britannia kilépése az EU-ból annak a liberális rendszernek a veresége lenne, amely a Nyugat jólétét megalapozza – áll a The Economist írásában.
  • A lap szerint a kilépést pártolók közül még a liberális felfogásúak is illúziókat kergetnek, és elképzeléseiket szertefoszlatná a Brexit realitása.
  • Ha ugyanis Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból, valószínűleg szegényebb, kevésbé nyitott és kevésbé innovatív országgá válna.

A további brit EU-tagság mellett foglalt állást a The Economist.

A tekintélyes brit gazdasági-politikai folyóirat nyomtatott kiadásában pénteken megjelent szerkesztőségi írás szerint ha a brit EU-tagságról jövő csütörtökre kiírt népszavazáson a többség a kilépésre szavaz, az súlyos és tartós politikai és gazdasági károkat okozna Nagy-Britanniának, és az Európai Unión is mély sebet ejtene egyik legnagyobb tagországának elveszítése.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »